Klaus Iohannis, despre criza carburanților: „Prețurile vor crește în continuare și ne vor afecta pe termen lung”

Elena Avramescu 29.06.2022, 11:38
Klaus Iohannis, despre criza carburanților: „Prețurile vor crește în continuare și ne vor afecta pe termen lung”

În cursul zilei de astăzi, președintele Klaus Iohannis a mărturisit, într-o conferință de presă la Madrid, că susține cota unică și abordarea sobră a Guvernului, și nu ieșirile populiste că se va face totul ca să fie extraordinar de bine. Acesta a mai notat faptul că „trăim vremuri grele, situația nu se va ameliora peste noapte”, iar „criza energetică va continua”.

Klaus Iohannis avertizează că prețurile vor continua să crească

„Din partea mea există susținere pentru cota unică, există susținere pentru Guvern care poate să calculeze foarte bine până unde se poate întinde cu subvențiile (…). Nu am niciun sprijin pentru ieșiri populiste și afirmații de televizor că se va face totul ca să fie extraordinar de bine. Trăim vremuri grele, situația nu se va ameliora peste noapte și cred că atitudinea Guvernului, care este una sobră, va avea și în continuare susținerea mea.

Discuția care nu mai e chiar oportună despre tot felul de plafonări și taxe: legea spune că trebuie lămurite lucrurile până pe 1 iulie pentru anul următor. În fapt, lucrurile s-au cam terminat și ceea ce a anunțat Guvernul și premierul Ciucă mi se pare de bun simț”, a declarat Klaus Iohannis.

Cum isi sarbatorea Klaus Iohannis ziua de nastere. Presedintele care implineste 63 de ani si-a schimbat ritualul
Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a mai menționat faptul că această criza energetică va continua, iar prețurile la petrol și gaze nu vor înceta să crească.

„Criza energetică nu a fost urmare a războiului, ci s-a întâmplat în pregătirea acestui atac. Această criză energetică a fost minuțios pregătită de Rusia și pusă în practică. Din păcate, ea va continua. (…) O bună parte din gaz și petrol vine pe țeavă, aceste conducte nu pot fi înlocuite foarte repede. Toată lumea lucrează la găsirea de surse alternative, dar și furnizorii de gaz și petrol sunt conștienți că aici e o afacere bănoasă.

Toate prețurile au crescut semnificativ și vor crește în continuare. Aceste lucruri ne vor afecta pe termen mai lung, până vom găsi rute alternative, furnizori alternativi. Atunci vom ajunge la o stabilizare a prețurilor. (…) În practică, lucrurile sunt scumpe și vor rămâne scumpe”, a declarat președintele Iohannis.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...