Klaus Iohannis, anunț de ultimă oră: “Nu dorim să intrăm într-un blocaj”. Ce urmează pentru români

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră

Klaus Iohannis a făcut declarații importante, marți, 25 februarie, de la Palatul Cotroceni! În cadrul conferinței de presă, președintele României a mărturisit că va convoca consultări cu partidele politice pentru desemnarea noului premier al țării. Iohannis a precizat că Orban și-a depus mandatul de premier desemnat.

Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră!

Klaus Iohannis a susținut, marți seara, o conferință de presă la Cotroceni pentru face precizări importante despre ultimele evenimente care au avut loc pe scena politică din țară. Președintele României a anunțat că, în cadrul zilei de miercuri, vor avea loc consultări cu partidele politice, iar ulterior el va reveni în fața românilor cu principalele concluzii.

  • În această seară, Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier desemnat.
  • Motivația este pe cât de simplă pe atât de clară. Regulamentul activităților comune din Cameră și Senat prevede un termen de 15 zile în care trebuie să se pronunțe asupra propunerii de Guvern. Acestea s-au epuizat fără să se fi votat.
  • În acest mod, riscăm să întrăm într-un blocaj. De aceea, am acceptat această depunere de mandat din partea domnului Ludovic Orban.
  • Voi convoca întâlniri cu partidele parlamentare, care vor începe mâine (n.r. miercuri, 26 februarie) la ora 16 și care se vor încheia tot mâine. După care voi veni în fața națiunii și voi declara care sunt concluziile mele.
  • Constatat că propunerea pe care am făcut-o s-a finalizat fără rezultat. Noi nu dorim să intrăm într-un blocaj. Vom merge mai departe.
  • După ce consult partidele parlamentare, voi face o analiză și dacă reușesc eu să mă lămuresc ce este posibil, s-ar putea să avem mâine deja o desemnare.
  • Mă voi asigura că fac o desemnare bună.
  • Sunt foarte mulțumit de munca depusă de munca domnului Orban în calitate de premier și apoi în calitate de premier interimar. A reușit într-un termen foarte scurt să facă lucruri foarte importante pentru țară, mă refer la chestiuni care au fost amânate de guvernele care au mai fost. Nu aș avea ce să-i reproșez. A făcut ce trebuie. Întreg blocajul s-a produs din cauza PSD-ului, care a tras de timp.
  • România nu are nevoie de blocaje, România are nevoie să meargă înainte! Sunt suficiente probleme care trebuie rezolvate, nu avem nevoie de astfel de probleme.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI