Klaus Iohannis, decizie fermă după incendiul devastator din Neamț: „Nu. Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă”

Mihai Roșoiu 17.11.2020, 20:53
Klaus Iohannis, decizie fermă după incendiul devastator din Neamț: „Nu. Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă”

Președintele României a oferit astăzi, primele declarații oficiale referitoare la incendiul de la Piatra Neamț. Într-o întâlnire cu presa, Klaus Iohannis a luat o decizie fermă după incendiul devastator din Neamț: „Nu Guvernul Orban trebuie să plece acasă”, a spus șeful statului.

Klaus Iohannis, decizie fermă după incendiul devastator din Neamț

Klaus Iohannis a fost ferm în privința schimbării actualului Guvern. Președintele consideră că principalii vinovați pentru situația din sistemul de sănătate sunt miniștrii din cabinetele PSD. Liderul de la Cotroceni este de părere că Orban și cabinetul său și-au asumat guvernarea într-o eprioadă extrem de dificilă pentru România.

Iohannis a catalogat prestația Executivului ca fiind foart bună ținând cont de dificultățile pe care le întâmpină țara din primăvară și până acum:

Nu. Guvernul Orban nu trebuie să plece acasă. E un Guvern în funcţie de niciun an de zile şi a gestionat această criză imensă. Sistemul de sănătate a fost adus în această stare şi găsit fără resurse de guvernele pesediste, anterioare. Nu consider că guvernul Orban trebuie să plece acasă, dimpotrivă, guvernul Orban şi-a asumat guvernarea într-o perioadă când toţi ceilalţi au ales să stea deoparte şi să comenteze. Asta, într-o pandemie, nu face bine. Tragedia de la Piatra Neamţ arată felul în care PSD a tratat sistemul de Sănătate. A dus la falimentul acestui sistem”, este de părere șeful statului.

Klaus Iohannis, decizie ferma dupa incendiul devastator din Neamt. Guvernul Orban nu trebuie sa plece
Klaus Iohannis, decizie ferma dupa incendiul devastator din Neamt. Guvernul Orban nu trebuie sa plece

10 morți în incendiul de la Piatra Neamț

Tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț a lovit România pe 14 noiembrie, undeva în jurul orei 18.30-19.00. Zece persoane au decedat în urma incidentului.

Parchetul general se va ocupa de investigații și s-a declanșat urmărirea penală pentru infracțiunea de ucidere din culpă. Marius Iacob este numele procurorul de caz, cel care s-a ocupat și de tragedia de la Maternitatea Giulești, dar și de cazul Elodia.  Spitalul aparține de Consiliul Județean Neamț. Președintele Consiliului Județean Neamț este Ionel Arsene, membru marcant al PSD căruia adversarii politici i-au lipit eticheta de ”baron local”.

Zece persoane au decedat până în acest moment. Opt dintre ele au fost ucise în salon, de flăcările care au rezultat în urma scurt-circuitului. Alte două au murit după aceea, în timpul încercării de a le transfera în ambulanțe pentru a fi duse la Iași.

Klaus Iohannis, decizie fermă după incendiul de la Piatra Neamț. În opinia șefului statului, Guvernul Orban trebuie să continue, în ciuda numeroaselor opinii, care consideră că evenimentul trebuia să se soldeze cu un val de demisii în rândul Executivului.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI