Klaus Iohannis, decizie de ultimă oră în România. A semnat

Luiza Moldovan 11.06.2020, 14:38

Președintele Klaus Iohannis a semnat „decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Programului – Pilot de preluare a personalului angajat cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului-ajutor calificat, aflate în finanțarea autorităților administrației publice locale”.

Decizia de ultimă oră a lui Klaus Iohannis

De asemenea, președintele a semnat decretul pentru eliberarea din funcție a două persoane foarte importante. Potrivit Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat decretele pentru eliberarea din funcție a doi judecători:

„Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Judecătoria Mediaș a doamnei Daniela Ioana Suciu – pensionare, la data de 15 iunie 2020;
Decret privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Brașov a doamnei Carmen Bujan – pensionare, la data de 15 iunie 2020”, a anunțat Administrația Prezidențială. 

Miercuri, președintele a semnat alte decrete pentru promulgarea a trei legi extrem de importante. Este vorba de Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM INVEST ROMÂNIA.

Documentele extrem de importante semnate de președinte  foto credit: presidency.ro
Documentele extrem de importante semnate de președinte. Foto credit: presidency.ro

Decretele semnate de președinte

Totodată, președintele a semnat decretul privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar și OUG privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor ate normative.

Potrivit unui comunicat remis publicității de Administrația Prezidențială, documentele, extrem de importante, sunt:

„Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 42/2020 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 110/2017 privind Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM INVEST ROMÂNIA, precum și pentru aprobarea Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității IMM-urilor în contextul crizei economice generate de pandemia COVID-19 (PL-x 242/06.05.2020);

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 40/2020 privind întărirea capacității administrative a sistemului sanitar (PL-x 157/27.04.2020);

Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 68/2019 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative (PL-x 613/11.11.2019)”.

Urmăriți Impact.ro și pe