Klaus Iohannis, dat de gol? Pe cine vrea să pună prim-ministru în locul lui Ludovic Orban. Nimeni nu se gândea la el

Rădulescu Valentin 20.09.2020, 08:42
Klaus Iohannis, dat de gol? Pe cine vrea să pună prim-ministru în locul lui Ludovic Orban. Nimeni nu se gândea la el

Se pare că zilele de glorie ale lui Ludovic Orban se vor termina în curând. Recent au apărut noi informații despre persoana pe care Klaus Iohannis este gata să o pună în funcția de premier. Aceasta este favoritul președintelui, dar și al cancelarului German. Despre cine este vorba?

Pe cine vrea să pună Klaus Iohannis în funcția de premier?

Cozmin Gusă a dezvăluit recent care ar fi noul prim-ministru al României. Acesta a mărturisit că este preferatul președintelui Klaus Iohannis, dar și al cancelarului Germaniei, Angela Merkel. Se pare că este vorba despre Siegfried Mureșan, despre care Cozmin Gușă a spus că are mari șanse să îi fure locul lui Orban în postura de premier. De asemenea, Rareș Bogdan mai are de așteptat până să intre în funcția de prim-ministru, susține Gușă.

„Rareș Bogdan, în acest moment, trebuie să mai aștepte, că până convinge partidul să îl susțină vor mai trece 1-3 ani. Favoritul lui Klaus Iohannis, în acest moment, este şi favoritul Angelei Merkel şi al lui Joseph Daul, liderul popular, partenerul lui, Siegfried Mureşan, pentru că despre el e vorba. El ar ocupa un pole position greu de impus în partid ca prim-ministru în locul lui Orban”, a spus Cozmin Gușă într-un interviu pentru dcnews.ro.

Klaus Iohannis, dat de gol? Pe cine vrea să pună prim-ministru în locul lui Ludovic Orban. Nimeni nu se gândea la el.
Siegfried Mureșan. Sursă Foto: digi24.ro

Acuzații dure la adresa lui Ludovic Orban

Se pare că activitatea lui Orban din ultimul timp nu este deloc pe placul politicienilor. Acesta a primit recent acuzații dure din partea președintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, care a declarat că actualul premier nu știe deloc economie. Tăriceanu este de părere că majorarea pensiilor are un efect pozitiv asupra României în această perioadă, iar Orban nu înțelege deloc acest lucru.

„Am văzut ieşirea de ieri foarte disperată a lui Orban, nu înţelege economie nici cât un elev de şcoală. Majorarea pensiilor are un efect pozitiv în economie, pentru că stimulează consumul.

Toate ţările din lume, în această perioadă de criză, au adoptat o conduită care este diametral opusă faţă de aceea ce s-a întâmplat în anii 2009 – 2010, când s-a mers cu măsuri de reducere extraordinară a cheltuielilor. Toate economiile au căzut şi a trebuit ani de zile să îşi revină.”, a spus Tăriceanu în urmă cu puțin timp.

Urmăriți Impact.ro și pe