Klaus Iohannis va merge în Ucraina împreună cu Emmanuel Macron. Preşedintele Franţei ajunge marţi în România

Badea Violeta 13.06.2022, 18:55
Klaus Iohannis va merge în Ucraina împreună cu Emmanuel Macron. Preşedintele Franţei ajunge marţi în România

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va efectua marți, 14 iunie, o vizită oficială în România. Acesta va merge la Baza militară de la Cincu și la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu pentru a se întâlni cu militarii francezi. Totodată, liderul francez se va întâlni miercuri, 15 iunie, și cu președintele Klaus Iohannis. Cei dor ar urma să plece împreună la Kiev.

Klaus Iohannis și Emmanuel Macron plănuiesc o vizită la Kiev

Update:

Președintele Klaus Iohannis va merge în vizită în Ucrana, alturi de președintele Franței, Emmanuelle Macron. Președintele francz va efectua o vizită în România, apoi va pleca împreună cu omogul său român la Kiev. În capitala Ucrainei se vor mai afla în același timp cu președintele român și cel francez și premierul Italiei, Mario Draghi, dar și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, potrivit Antena 3.

Știre inițială

E oficial! Mâine, 14 iunie, Emmanuel Macron va ajunge pe teritoriul țării noastre, pentru a-i întâlni pe soldații francezi aflați în România. Șeful statului francez va merge la baza militară de la Cincu, aflată în județul Brașov, dar și la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu, iar miercuri, 15 iunie, se va întâlni, în acelaşi loc, cu preşedintele României, Klaus Iohannis.

Ulterior, cei doi ar urma să meargă împreună la Kiev, conform unor surse ucainene. În Ucraina ar urma, de asemenea, să ajungă mai mulți lideri europeni. printre care și cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, dar și premierul Italiei, Mario Draghi. Un anunț oficial despre această vizită la Kiev nu a fost încă făcut.

„O vizită a şefului statului francez în Ucraina urmează să aibă loc la o dată care nu a fost încă stabilită, în momentul în care această vizită îi va fi utilă preşedintelui Zelenski”, a precizat Palatul Elysee.

De asemenea, publicația italiană La Stampa a menționat de vizita liderilor europeni. Conform acesteia, aceștia vor stabili niște culoare de export al cerealelor ucrainene prin Polonia și România.

Turcia dorește să se implicea și ea în transportul cerealelor

Turcia dorește să se impliicea și ea în transportul a milioane de tone de cereale din porturile ucrainene pentru a atenua deficitul și de a limita creșterea prețurilor, informează Radio France Internațional.

Ministru rus de Externe, Serghei Lavrov, a vizitat această țară săptămâna trecută pentru a discuta posibilitatea creării coridorului la Marea Neagră, dar tratativele au rămas fără un rezultat.

„Pentru a rezolva această problemă, singurul lucru necesar este ca ucrainenii să lase navele să iasă din porturile lor, fie prin deminarea lor, fie prin delimitarea unor coridoare sigure. Nu este nevoie de altceva”, a declarat Serghei Lavrov.

Urmăriți Impact.ro și pe