Klaus Iohannis, anunț important despre pensii! Ce schimbări majore pregătește președintele

Redacția IMPACT / 20.12.2019, 16:46
Klaus Iohannis, anunț important despre pensii! Ce schimbări majore pregătește președintele

Președintele României, Klaus Iohannis a făcut astăzi, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții mass media, câteva precizări cu privire la mult discutata lege a pensionării.

Iohannis, despre prelungirea vârstei de pensionare

Discutând despre vârsta de pensionare legală în România, Klaus Iohannis susține că profesorii și medicii ar trebui să aibă dreptul să aleagă, la cerere, dacă vor sau nu să continue activitatea profesională după împlinirea vârstei de pensionare. Iohannis mai explică faptul că dacă aceste două categorii vizate-medicii și profesorii- ar avea dreptul să profeseze și după vârsta de pensionare, acest lucru ar rezolva într-o oarecare măsură criza forței de muncă specializate în instituțiile din România, potrivit Digi24.ro.


„Avem profesionişti foarte buni care pot să profeseze şi după pensie, iar deficitul de forta de munca super calificata este foarte mare”, explică șeful statului.

Şeful statului a explicat că trebuie să li se dea şansa celor care doresc, să stea cât mai mult în sistem, benevol, nu obligatoriu.

„Sper că o reglăm cât de curând, e un pic prea devreme să ieși la pensie la vârsta asta”, a afirmat preşedintele (…) E doar o bulă mediatică. Când cineva deviază de la temele zilei, scot subiectul ăsta cu pensiile speciale. Două teme se scot când vor ăa acopere mediatic altceva: pensiile şi ungurii.

În contextul unor discuții mai ample care au început deja de zile bune în Guvern cu privire la prelungirea vârstei de pensionare, premierul României, Ludovic Orban a făcut câteva noi precizări, zilele trecute.

„Intenția noastră foarte clară este de a crește vârsta de pensionare, nu se poate să existe cadre din poliție…, aduceţi-vă aminte, când s-a modificat prin ordonanță de urgență sistemul ăsta nesimțit de calcul al pensiilor pentru șefimea din zonele respective, s-au pensionat din zona Ministerului de Interne mii de cadre pentru a beneficia de condițiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificării ordonanței.

Adică i-au dat o ordonanță de urgență, dar înainte le-au permis tuturor celor care au vrut să beneficieze de pensiile respective, s-au pensionat oameni cu 40, 42 de ani, 43 de ani, 45 de ani, cu niște pensii extrem de mari, au lăsat sistemul de ordine publică cu grave probleme de efectiv, care până la urmă au pus în pericol viața, siguranța cetățeanului, proprietatea privată, pentru că nu au mai putut să asigure toată resursa umană necesară pentru apărarea ordinii publice, a vieții şi siguranței cetățeanului”, a declarat Ludovic Orban, la Radio România Actualități.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI