Klaus Iohannis a primit verdictul Curții de Apel. Ce decizie au luat judecătorii după declarația ‘niște penali’

Stan Filon 14.07.2021, 17:50
Klaus Iohannis a primit verdictul Curții de Apel. Ce decizie au luat judecătorii după declarația ‘niște penali’

Magistrații Curții de Apel i-au dat dreptate președintelui Klaus Iohannis în procesul în care acesta contestă amenda primită de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, după ce a spus că ”niște penali vor să defăimeze DNA”.

Klaus Iohannis a primit verdictul Curții de Apel în dosarul ”niște penali”

Așadar magistrații Curții de Apel au decis anularea amenzii primite de președintele Klaus Iohannis, în valoare de 2.000 de lei. Trebuie menționat faptul că decizia nu este una definitivă și poate fi atacată cu recurs. Iată soluția pe scurt dată de magistrați:

”Respinge excepţia decăderii invocată de către intervenienta SC JURINDEX MEDIA SRL. Admite acţiunea formulată de către reclamantul PREŞEDINTELE ROMÂNIEI PRIN ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII şi intervenienţii SC JURINDEX MEDIA SRL, RĂZVAN SAVALIUC şi COSMA ANDREEA. Dispune anularea Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 168/09.05.2018 în ceea ce îl priveşte pe reclamant şi a Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 265/04.07.2018. Cu recurs în 15 zile de la comunicare ce se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 14.07.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”.

Klaus Iohannis a primit verdictul Curtii de Apel in dosarul ”niste penali”
Klaus Iohannis a primit verdictul Curtii de Apel in dosarul ”niste penali”

Klaus Iohannis a spus că ”niște penali” vor să discrediteze DNA

Dar pentru ce a fost amendat, mai exact președintele Klaus Iohannis? Ei bine, șeful statului a spus pe data de 15 februarie 2018 că ”nişte penali” fac o încercare ”disperată” şi ”jalnică” să discrediteze DNA şi a reafirmat că această instituţie şi conducerea ei ”fac o treabă foarte bună”.

”Avem oare a câta oară un scandal în spaţiul public şi cred că de data aceasta destul de multă lume se aşteaptă să îmi expun opinia în această chestiune. Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea acestei direcţii. După părerea mea, această încercare este una jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet: după părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac sau această încercare de atac din partea unor penali este de natură să-mi confirme că DNA-ul face treabă bună”, spunea preşedintele într-o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni.

La câteva zile, Colegiul director al CNCD a decis amendarea cu 2.000 de lei a preşedintelui Klaus Iohannis, pe motiv că şeful statului a discriminat când a folosit termenul ”penali”.

”Utilizarea termenului ‘penali’ de către preşedintele Klaus Iohannis reprezintă discriminare şi încalcă dreptul la demnitate a persoanelor care se află în procedură judiciară fără a fi condamnaţi, potrivit art. 2, alin. 1, si art 15. din OG 137/2000, republicată. S-a aplicat amenda contravenţională în cuantum de 2.000 lei. Vot 5 la 4”, preciza la acel moment CNCD.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...