Klaus Iohannis a făcut asta chiar înainte de a vota. Ce a putut face chiar în ziua alegerilor pe pagina oficială de Facebook

Stan Filon 06.12.2020, 11:07
Klaus Iohannis a făcut asta chiar înainte de a vota. Ce a putut face chiar în ziua alegerilor pe pagina oficială de Facebook

Președintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook prin care parcă își face publică alegerea politică făcută la vot și le transmite și celorlalți români cum să voteze. Nu o face direct, pentru că nu mai suntem în campanie electorală, dar a folosit alte metode.

Președintele Klaus Iohannis, mesaj subliminal în ziua alegerilor

Șeful Statului a postat o fotografie cu un mesaj prin care le cere românilor să iasă la vot. ”Hai la vot! Tu decizi viitorul României”, este mesajul președintelui. Doar că acesta a folosit fontul și chiar culoarea galbenă care se regăsește la Partidul Național Liberal. Mai mult, în fotografia postată de șeful statului apar niște autostrăzi care nu par a fi din România.

Postarea folosită de președintele Klaus Iohannis este un mesaj subliminal și nu se știe dacă poate fi sancționat cumva legal. Campania electorală pentru alegerile parlamentare s-a încheiat, iar continuarea propagandei electorale constituie contravenție și se sancționează cu amendă. Este interzisă difuzarea de mesaje audio, video sau mixte cu conținut electoral, dar și prezentarea de sondaje.

Presedintele Klaus Iohannis, mesaj subliminal in ziua alegerilor
Presedintele Klaus Iohannis, mesaj subliminal in ziua alegerilor

Este sau nu contravenție?

Potrivit legislației, constituie contravenție ”continuarea propagandei electorale după încheierea acesteia, precum și sfătuirea în ziua votării a alegătorilor la sediul secțiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat”. Fapta se sancționează cu amendă de la 1.500 lei la 4.500 lei.

În aceste condiții, este interzisă difuzarea de mesaje electorale în locuri publice ori private, precum și prin intermediul unor vehicule special amenajate.

Președintele Klaus Iohannis a votat în jurul orei 09:00, la Liceul Jean Monnet, din Capitală. Cu această ocazie, a declarat pentru ce s-a prezentat la urne.

”Avem șansa de a alege un Parlament mai bun, care realmente se ocupă de problemele românilor și un Parlament care face legi bune pentru România. Este însă extrem de important să mergem la vot”, a spus Klaus Iohannis, după ce a votat.

”Alegerile nu se câștigă în sondaje, se câștigă la urne. Este foarte clar: fiecare vot contează. Astăzi este foarte important, vă rog, mergeți la vot”, a adăugat președintele.

Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...