Kim Jong-Un ignoră total avertismentele SUA. Coreea de Nord trage a doua rachetă suspectată în șase zile

Beatrice Dumitru 11.01.2022, 12:53
Kim Jong-Un ignoră total avertismentele SUA. Coreea de Nord trage a doua rachetă suspectată în șase zile

Kim Jong-Un nu ține cont de avertismentele primite din partea Statelor Unite și a altor țări și lansează o nouă rachetă suspectă. În urmă cu șase zile, Coreea de Nord a fost acuzată că a lansat ceea a pretins că a fost o rachetă hipersonică și nu una balistică. Acțiunile fac parte din planul lui Kim Jong-un de a consolida capacitatea militară a țării.

Altă rachetă lansată de Coreea de Nord

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică suspectată, la mai puțin de o săptămână după ce a lansat ceea ce a pretins a fi o rachetă hipersonică. Coreea de Sud a declarat că a detectat lansarea, iar paza de coastă a Japoniei a confirmat, de asemenea, acest lucru spunând că țara vecină, Coreea de Nord, a tras un „obiect asemănător unei rachete balistice”.

Lansare vine la scurt timp după ce șase țări au emis o declarație prin care îndeamnă Coreea de Nord să înceteze „acțiunile de destabilizare”, să renunțe la armele de distrugere în masă și să se așeze la masa tratativelor cu privire la denuclearizare, relatează BBC.

 Kim Jong-Un nu ține cont de avertimentele SUA. Coreea de Nord trage a doua rachetă suspectată în șase zile
Coreea de Nord a lansat a doua rachetă în șase zile.

Armata noastră a detectat o rachetă balistică suspectată trasă de Coreea de Nord de pe uscat spre Marea de Est”, a declarat Șeful Statului Major Comun (JCS) al Coreei de Sud, adăugând că autoritățile din Coreea de Sud și SUA efectuează o analiză detaliată.

Cea mai recentă lansare subliniază angajamentul liderului nord-coreean Kim Jong-un de a consolida capacitatea militară a țării ca parte a priorităților sale politice pentru 2022, anunțate în timpul unei întâlniri cheie din decembrie.

Coreea de Nord acuză Coreea de Sud

SUA, alături de Franța, Republica Irlandeză, Japonia, Regatul Unit și Albania, au emis o declarație comună prin care condamnă testul făcut săptămâna trecută de Coreea de Nord, care a susținut că a lansat o rachetă hipersonică și nu una balistică.

„Aceste acțiuni cresc riscul escaladare a situației și reprezintă o amenințare semnificativă la adresa stabilității regionale”, a declarat ambasadorul SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Cele mai recente teste au loc în timp ce Phenianul se luptă cu penuria de alimente cauzată de pandemia de coronavirus care a dus la blocarea lanțului de aprovizionare și care i-a afectat grav economia.

Coreea de Nord a acuzat în mod repetat Coreea de Sud de standarde duble în ceea ce privește activitățile sale militare, în contextul în care Coreea de Sud a testat recent prima rachetă balistică lansată de submarin, despre care a spus că era necesară în fața „provocărilor” Coreei de Nord.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...