KFC și McDonald’s tremură. Un lanț celebru de restaurante intră în forță în România

Badea Violeta 24.02.2022, 13:43
KFC și McDonald’s tremură. Un lanț celebru de restaurante intră în forță în România

Veste extraordinară pentru gurmanzi. Un lanț celebru de restaurante fast-food va pătrunde pe piața românească și promite să concureze cu celebrele KFC și McDonald’s. Reprezentanții companiei au dat deja startul recrutărilor de personal în țara noastră. Iată ce salariu oferă și unde vor să deschidă primul restaurant!

Lanțul de restaurante fast-food care va concura cu KFC și McDonald’s

E oficial! Un nou lanţ de restaurante fast-food intră în România. Este vorba de Popeyes. Americanii vor ajunge în țara noastră datorită firmei Sterling Cruise. Aceasta operează în franciză mai multe restaurante, printre care și Salad Box.

Reprezentanții companiei Popeyes au planuri mărețe în țara noastră. Aceștia vor să deschidă nu mai puțin de 90 de localuri în 10 ani, dar vor avea concurență serioasă, principalii rivali fiind McDonald’s şi KFC. Primul restaurant Popeyes din România urmează să fie deschis în curând.

Produsele americanilor vor putea fi găsite în centrul comercial Băneasa Shopping City din București, potrivit profit.ro. Popeyes a început deja recrutările de personal în țara noastră. Reprezentanții oferă un salariu lunar net de 2.200 de lei plus tichete de masă în valoare de 20 de lei pe o zi lucrată.

Lantul de restaurante Popeyes intra in Romania
Lantul de restaurante Popeyes intra in Romania

Cum a apărut Popeyes

Lanțul de restaurante Popeyes a fost înființat în anul 1972 în New Orleans, apoi se deschide primul local în Louisiana, în anul 1976. Acesta s-a bucurat de un succes fabulos. Până în 1985, Popeyes se extinde la 500 de restaurante, ultimul fiind deschis în Landover, Maryland.

În acest an, lanțul de fast-foods american devine cel de-al treilea lanț de restaurante cu servicii rapide în funcție de numărul de unități. Șase ani mai târziu, Popeyes trece granițele, ajungând în Kuala Lumpur, Malaezia.

În 1992, America’s Favorite Chicken Company, cunoscută și sub numele de AFC Enterprises, Inc., este înființată și cumpără atât Popeyes, cât și Church’s Chicken®. În perioada 1993 – 2002, practic la aniversarea de 30 de ani, Popeyes intră într-o nouă eră de creștere, deoarece PLK începe să actualizeze aspectul restaurantelor.

Este momentul în care Popeyes depășește pragul anual de vânzări de un miliard de dolari și obține premiul „MenuMasters” pentru Louisiana Legends pentru mâncărurile sale din orez. În prezent, lanțul de restaurante Popeyes cuprinde o rețea de 3.300 de unități la nivel global și reprezentanții anunță că nu se vor opri aici.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...