Kebab de casă, cea mai bună rețetă. Nu vei mai da banii la shaormerie

Andra Daoud 16.08.2022, 20:11
Kebab de casă, cea mai bună rețetă. Nu vei mai da banii la shaormerie

Kebabul este una dintre mâncărurile de tip fast-food care se bucură de foarte multă popularitate. Preparatul originar din bucătăria orientală se regăsește sub diferite forme la multe shaormerii din țara noastră, mai ales din zonele turistice. Se poate pregăti însă foarte ușor și în propria bucătărie, iar odată ce încercați această rețetă acasă, nu îl veți mai comanda în oraș.

Kebab de casă, rețetă simplă și delicioasă

Kebabul se numără printre preparatele cu specific oriental care au căpătat popularitate în toate culțurile lumii. Se găsește aproape în orice fast-food, însă poate fi pregătit și acasă, din ingrediente simple și la îndemână. Rezultatul este delicios și aveți garanția că este preparat numai cu ingrediente proaspete. Îl puteți face din carne de pui sau de berbecuț, în funcție de preferință. Iată de ce mai aveți nevoie și cum se pregătește kebabul de pui pas cu pas.

Ingrediente:

  • jumătate de piept de pui
  • castraveți murați
  • maioneză sau maioneză cu usturoi
  • ketchup
  • sare
  • piper
  • condimente
  • cartofi
  • ulei
  • salată de varză
  • chifle
Kebab de casa, cea mai buna reteta. Nu vei mai da banii la shaormerie
Pieptul de pui este ingredientul principal din kebab

Mod de preparare:

Mai întâi, ne vom ocupa de carne. Tăiați și condimentați carnea de pui cu orice fel de condimente vă plac. Într-o tigaie grill sau una antiaderentă, puneți un strop de ulei și gătiți pieptul de pui, câteva minute pe fiecare parte. Lăsați carnea deoparte, iar când se răcește, tăiați-o în fâșii subțiri.

Curățați cartofii, tăiați-i și prăjiți-i în ulei, apoi scoateți-i pe o farfurie tapetată cu șervețele de bucătărie, pentru a absorbi excesul de ulei. Se taie castravetele rondele, după care se toacă varza și se asezonează cu sare, piper și puțin ulei. Se taie chifla pe jumătate și se încălzește puțin, apoi se unge cu maioneză sau maioneză cu usturoi.

Mai departe, tot ce aveți de făcut este să asamblați kebabul. Puneți fâșii de carne în interiorul lipiei, apoi adăugați câțiva cartofi prăjiți, felii de castraveți murați și puțină salată de varză. La final, adăugați ketchup dulce sau picant peste kebab, în funcție de preferință.

Kebabul se poate face în chiflă, dar și în lipie, dacă preferați. Pentru a prepara kebab la lipie, procedați în același mod: ungeți lipia cu maioneză cu usturoi, adăugați ingredientele în cantitățile și proporțiile dorite și împăturiți lipia astfel încât ingredientele să rămână toate în interior. Serviți kebabul cald, simplu sau cu cartofi prăjiți extra.

Urmăriți Impact.ro și pe