Kaufland scoate de la raft un produs care s-a dovedit a fi periculos pentru cei mici. Despre ce este vorba

Iancu Andreea 25.06.2021, 09:59
Kaufland scoate de la raft un produs care s-a dovedit a fi periculos pentru cei mici. Despre ce este vorba

Retailerul german Kaufland a anunțat recent că scoate de la raft un produs periculos pentru cei mici. Lanțul de magazine a decis retragerea de la vânzare a acestuia, deși produsul a fost comercializat o perioadă destul de lungă de timp, între 6 martie 2017 – 26 august 2020.

Kaufland scoate de la raft un produs periculos pentru cei mici

De curând, retailerul german a anunțat faptul că a identificat un articol neconform. Astfel, Kaufland a decis că scoate de la raft un produs periculos pentru cei mici, pus la vânzare în perioada 6 martie 2017 – 26 august 2020. Vestea îi vizează pe clienții care au achiziționat deja articolul pentru copii, acesta fiind scos din gama magazinelor pentru a preveni accidentări. Produsul poate fi identificat conform denumirii sale, Leagăn pentru copii 3 în 1, și s-a regăsit pe raftul magazinelor germane o lungă perioadă de timp.

Problema principală o reprezintă sistemul de prindere al leagănului, care poate pune în pericol copiii, ducând la accidentare. Pentru a se asigura că cei mici sunt în siguranță, Kaufland a decis să anunțe clienții, sfătuindu-i să nu mai utilizeze produsul, având totodată posibilitatea de a-l returna în magazine. Cumpărătorii vor putea primi contravaloarea sa în cadrul lanțului de magazine Kaufland.

Kaufland retrage voluntar și preventiv, din motive ce țin de protejarea consumatorilor, următorul produs: Leagăn pentru copii 3 In 1 GTIN 4337185020933. Astfel, în anumite circumstanțe, la acest produs, clemele de prindere ale piesei din mijloc se pot rupe, existând posibilitatea de accidentare a copilului (6-36 luni). Ca să protejeze siguranța consumatorilor, Kaufland a retras de la comercializare acest produs. Prin urmare, clienții care au apucat să cumpere acest produs au fost rugați să acorde atenție acestei informări și să nu îl mai utilizeze. Clienții se pot prezenta în orice magazin Kaufland ca să îl returneze și să primească contravaloarea lui, fără să mai fie necesară prezentarea bonului fiscal.

Kaufland scoate de la raft un produs periculos pentru cei mici
Leagăn 3 în 1, pentru copii, scos din gama de produse Kaufland

Cum poți obține informații pentru returnarea produsului periculos

Clienții Kaufland care au achiziționat deja Leagănul pentru copii 3 în 1 pot să afle mai multe informații telefonic, online sau în magazine, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00, iar sâmbăta în intervalul 08.00 – 17.00.

Kaufland își cere scuze clienților pentru situația creată. Pentru informații, clienții au la dispoziție numărul de telefon al Centrului Relații Clienți, 0800 080 888, apelabil gratuit (număr apelabil doar din rețelele Vodafone, Orange, Telekom, Upc România şi RCS&RDS), de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00, iar sâmbăta în intervalul 08.00 – 17.00 sau în scris accesând www.kaufland.ro/contact, au informat reprezentanții Kaufland într-un comunicat de presă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI