Kadîrov, aliatul lui Putin, pregătit să atace Polonia. „În șase secunde vă vom arăta de ce suntem în stare”

Mihnea Tălău 26.05.2022, 10:43
Kadîrov, aliatul lui Putin, pregătit să atace Polonia. „În șase secunde vă vom arăta de ce suntem în stare”

Ramzan Kadîrov, liderul cecen și aliat al președintelui rus Vladimir Putin, a declarat că este pregătit să atace Polonia și că țara europeană „ar face bine să își ia înapoi armele”.

Kadîrov interesat de Polonia

Într-o înregistrare video distribuită miercuri pe Twitter de jurnalistul BBC Francis Scarr, Kadîrov spune că „problema Ucrainei este închisă” și că este „interesat de Polonia”, potrivit unei traduceri a comentariilor sale, scrie Newsweek.

„După Ucraina, dacă ni se va da comanda, în șase secunde vă vom arăta de ce suntem capabili”, a spus Kadîrov.

Polonia este una dintre țările care a furnizat arme Ucrainei pentru a o ajuta să se apere de invazia Rusiei, care durează de la sfârșitul lunii februarie. Declarația lui Kadîrov subliniază îngrijorările exprimate de unii lideri polonezi că Rusia ar putea lansa un potențial atac asupra Poloniei în viitor.

 

Amenințările liderului cecen

În timp ce Putin nu a dat nicio indicație definitivă cu privire la faptul că ar putea privi în continuare spre Polonia, ministrul adjunct de externe polonez Pawel Jablonski a declarat în timpul unui interviu cu Al Jazeera publicat la sfârșitul lunii martie că este o „certitudine absolută” că Putin ar dori să atace Polonia.

„În același timp, suntem, de asemenea, destul de siguri că Putin nu o va face acum, deoarece este prea ocupat cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a adăugat Jablonski.

Videoclipul liderului cecen, care adunase aproape 25.000 de vizualizări până miercuri seară, îl arată, de asemenea, pe Kadîrov îndemnând Polonia să „ceară iertare oficială pentru ceea ce i-ați făcut ambasadorului nostru”.

Se pare că Kadîrov se referea la un incident care a avut loc la începutul acestei luni, când ambasadorul Rusiei în Polonia, Serghei Andreev, a fost lovit cu vopsea roșie la un eveniment de Ziua Victoriei din Polonia. Mișcarea a fost în semn de protest față de războiul Rusiei în Ucraina. Andreev și delegația sa au fost nevoiți să părăsească zona după incident.

„Nu vom ignora pur și simplu. Țineți minte asta”, a declarat Kadîrov.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...