Jurnalistă din România, amenințată cu moartea: pe cine a deranjat

Alexandru Ioanid 17.04.2019, 14:12
Jurnalistă din România, amenințată cu moartea: pe cine a deranjat

O cunoscută jurnalistă din România a fost amenințată cu moartea. Emilia Șercan susține că a deranjat mai mulți oficiali de rang înalt cu anchetele și investigațiile sale.

Jurnalista Emilia Șercan este cea care, de ani buni, demască plagiatele de la nivel înalt. Ea a analizat tezele mai multor oficiali și a depus plângeri penale atunci când a considerat că lucrările nu sunt autentice.

Luni seara, ea a primit un mesaj de amenințate despre care susține că nu a fost trimis într-un moment întâmplător. În această perioadă, Emilia Șercan publică, în mod constant, informații despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliție, instituție aflată în subordinea Ministerului de Interne.

Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de amenințare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei…

Publicată de Emilia Sercan pe Miercuri, 17 aprilie 2019

Pe cine deranjează jurnalista Emilia Șercan cu anchetele sale

Jurnalista Emilia Șercan, care publică anchete pentru PressOne, susține că a mai fost înjurată, intimidată și urmărită. Mai mult, s-a mai încercat compromiterea ei, însă de data asta s-a trecut la un alt nivel.

Emilia Șercan susține că mesajul de amenințare are legătură cu dezvăluirile legate despre Academia de Poliție. Multe teze de acolo ar fi plagiate și, dacă se dovedește acest lucru în instanță, instituția riscă să rămână fără o bună parte dintre profesorii care au doctoratele susținute acolo.

Pentru un profesor, o teză de doctorat plagiată înseamnă încheierea carierei academice, după cum precizează Emilia Șercan.

Jurnalista susține că a depus o plângere la Poliția Capitalei și că speră că polițiștii își vor face treaba, iar cel sau cei care au recurs la amenințări vor fi prinși cât mai repede.

Și ministrul de Interne și șeful IGPR au fost informați despre amenințările primite.

Emilia Șercan este jurnalist de investigații și profesor la Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității București. În ultimii ani, a publicat o serie amplă de investigații despre doctoratele plagiate ale unor politicieni de rang înalt.

Cel mai cunoscut caz este cel al lui Gabriel Oprea, fost ministru al Apărării și fost ministru de Interne. Jurnalista a scris și cartea „Fabrica de doctorate”, publicată în 2017.

Urmăriți Impact.ro și pe