Jurământul pe care Marian Vanghelie l-a făcut cu mâna pe Biblie. Momentul incredibil s-a petrecut în timpul emisiunii lui Mihai Gâdea

Ioana Bucur 14.05.2021, 08:43
Jurământul pe care Marian Vanghelie l-a făcut cu mâna pe Biblie. Momentul incredibil s-a petrecut în timpul emisiunii lui Mihai Gâdea

Condamnat, în primă instanță, la 11 ani și opt luni de închisoare pentru corupție, fostul primar al Sectorului 5 a făcut un gest neașteptat, în direct. Care este jurământul pe care Marian Vanghelie l-a făcut cu mâna pe Biblie. Momentul incredibil s-a petrecut în timpul emisiunii lui Mihai Gâdea.

Jurământul pe care Marian Vanghelie l-a făcut cu mâna pe Biblie

Fostul primar al Sectorului 5 nu poate accepta decizia Tribunalului București și susține cu vehemență că nu este vinovat de faptele pentru care a primit o condamnare de 11 ani și opt luni de închisoare. La doar câteva ore după anunțarea sentinței, politicianul era invitatul lui Mihai Gâdea, la Sinteza Zilei.

„Domnule Gâdea, m-ați întrebat așa și vă răspund exact cum ați întrebat și să mă apreciați. Nu am luat niciun ban din cei 300 de milioane euro. (…) Domnule Gâdea, eu sunt un politician cu Google, cu Goagăl, cum vreți dumneavoastră, sunt un politician bun! Am avut alte interese, am gândit altceva pentru această țară. Am avut interese să arăt că sunt un gospodar bun, să pot să mă duc mai departe”, a spus Marian Vanghelie, la Antena 3.

La un moment dat, fostul edil a făcut un gest neașteptat, chiar în platoul emisiunii, în încercarea de a demonstra sau a-i convinge pe cei care îl priveau că este, cu adevărat, nevinovat și că nu a avut nicio legătura cu mita de 300 de milioane de euro. Jurământul pe care Marian Vanghelie l-a făcut cu mâna pe Biblie:

„Jur pe Biblie, în fața românilor că nu am luat niciun ban din toți cei 300 de milioane de euro de care m-a întrebat domnul Mihai Gâdea și că nu am luat niciun ban de la acest om. Dacă am luat bani, Dumnezeu să se uite deasupra noastră, dacă nu Dumnezeu să plătească începând de la domnul Coldea și toți ceilalți să îi plătească cu ce merită”, a jurat Marian Vanghelie, cu mâna pe Biblie.

Jurământul pe care Marian Vanghelie l-a făcut cu mâna pe Biblie
Marian Vanghelie a jurat cu mâna pe Biblie, la Sinteza Zilei

Fostul primar al Sectorului 5 a fost condamnat la 11 ani și opt luni de închisoare pentru luare de mită

Tribunalul București l-a condamnat pe Marian Vanghelie la câte șapte ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu în formă continuată și spălare de bani în formă continuată. Cele trei pedepse au fost, însă, contopite, adăugându-se la cei șapte ani în spatele gratiilor câte o treime din restul pedepselor. Așa s-a ajuns la 11 ani și opt luni. În plus, Vanghelie este obligat să plătească daune în valoare de peste 15 milioane de euro, după ce Tribunalul București a hotărât să admită acţiunea civilă formulată de partea civilă Sectorul 5 al Municipiului Bucureşti.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ioana Bucur
Fac parte din grupul curajoșilor care au decis să rămână în România și sunt dovada vie a faptului că destinul găsește mereu o cale de a ne  aduce pe drumul ce ne-a fost ales. Mă...