Județul din România în care trebuie să porți mască atunci când te apropii de școală. Explicația deciziei

Stan Filon / 04.10.2020, 13:36
Județul din România în care trebuie să porți mască atunci când te apropii de școală. Explicația deciziei

Creșterea alarmantă a numărului de noi cazuri de coronavirus în România a făcut ca autoritățile din județul Galați să ia o măsură dură pentru protejarea elevilor de temutul virus. Astfel, începând cu ziua de luni, 5 octombrie, purtarea măștii de protecție devine obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din județul Galați.

De luni, oamenii care se apropie la 100 de metri de orice școală din județul Galați sunt obligați să poarte măști de protecție

”Având în vedere creșterea numărului de infectări la nivelul unităților de învățământ din județul Galați, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi a adoptat, prin hotărâre următoarea măsură: începând cu data de 05.10.2020 purtarea măștii de protecție pe o rază de 100 m în jurul unităților de învățământ din județul Galați, precum și în perimetrul acestora este obligatorie”, a anunțat instituția prefectului.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a recunoscut vineri că în ultimele șapte zile s-au înregistrat, ”oarecum în legătură cu activitatea școlară”, infectări cu temutul virus la 158 de copii și 73 de cadre didactice și nedidactice, care au contractat coronavirus.

De luni, oamenii care se apropie la 100 de metri de orice scoala din judetul Galati sunt obligati sa poarte masti de protectie
De luni, oamenii care se apropie la 100 de metri de orice scoala din judetul Galati sunt obligati sa poarte masti de protectie

Ministrul Sănătății recunoaște creșterea numărului de infectări în școlile din România

“În ultimele șapte zile care le putem pune oarecum în legătură cu activitatea școlară avem 158 de copii infectați și 73 de cadre didactice și nedidactice. Menționez că toată această ultima perioada poate fi pusă în legătură cu activitatea școlară, cea de-a două săptămâna din primele 14 zile. La fel, dacă ne raportăm la cele peste 130.000 de cazuri, de la începutul acestei pandemii, avem 3200 de copii între 0 și 9 ani și 5200 de copii între 10 și 19 ani.

În ultima săptămâna, la nivel național, mergem pe un număr pe care l-am evaluat și în anchetele epidemiologice. Sunt 276 de copii între 0 și 9 ani și 597 între 10 și 19 ani, în perioada 21 – 29 septembrie”.

Numărul cazurilor de coronavirus din școli este în creștere și în Capitală. Un exemplu concludent este Şcoala Generală „Ionel Teodoreanu” din Sectorul 4. În urmă cu 10 zile, a fost depistat primul caz, iar acum, în unitatea de învăţământ sunt 13 persoane confirmate.

Nouă școli din București intră în scenariul roșu

Nouă dintre instituțiile de învățământ din București, între care patru licee, au trecut în scenariu roșu, în timp ce alte cinci școli și grădinițe trec în scenariu galben, informează Prefectura București.

Duminică, 4 octombrie, autoritățile au făcut publice noile date legate de numărul de îmbolnăviri înregistrat în ultimele 24 de ore, dar au precizat și câte persoane și-au pierdut viața în România, după ce s-au infectat cu noul virus.

Astfel, am aflat că în ultimele 24 de ore, un număr de 1835 de români s-au infectat cu coronavirus. În total, în țara noastră au fost înregistrate 135.900 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Din păcate, numărul persoanelor decedate a ajuns la 5.003.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI