Județul din România în care 10% din locuitori au certificate de handicap. Nu plătesc impozit pe mașini și nici pe clădiri

Nicu Stan 19.03.2021, 13:27
Județul din România în care 10% din locuitori au certificate de handicap. Nu plătesc impozit pe mașini și nici pe clădiri

Județul din România în care 10% din locuitori au certificate de handicap. Nu plătesc impozit pe mașini și nici pe clădiri. În această localitate orbii au carnete de șofer, dar și mașini de lux.

Județul cu cei mai mulți locuitori cu dizabilități. Doar aici orbii conduc autoturisme de lux

S-a aflat care este județul din România în care 10% din locuitori au certificate de handicap. Toți aceștia sunt scutiți de impozitul pe mașini, precum și pe clădiri.

Astfel, 10% din cei aproape 250 de mii de locuitori din județul Mehedinţi sunt persoane cu dizabilităţi. Toți au acte cu care să dovedească acest lucru. Actele doveditoare le aduc scutiri de impozite pe clădiri şi maşini.

Spitalul din Mehedinti are angajati persoane cu dizabilitati
Spitalul din Mehedinti are angajati persoane cu dizabilitati

Multe dintre persoanele cu dizabilități muncesc la stat

De asemenea, mulţi sunt angajaţi la stat, astfel că primesc şi salarii mai mari în baza certificatelor care denotă că au cel puţin o dizabilitate.

Numai la la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin se regăsesc 235 de angajaţi care au certificate de handicap.

Certificatele de handicap sunt emise la Timișoara

Asta nu trebuie să mă întrebaţi pe mine. Trebuie să întrebaţi pe… persoanele de la Timişoara care au dat diagnosticul. Nu pe mine”, a declarat un medic SJU Drobeta Turnu Severin.

Acum…ce pot să vă spun? Este, totuşi, şi legislaţia locului de muncă. A Medicinei muncii. Nu cred că este actualizată la ce se întâmplă în zilele noastre. Astfel, nu s-a făcut până în prezent analiza locului de muncă, corelat cu acest certificat de handicap”, spune şi Elena Bololoi, medic SJU Drobeta Turnu Severin.

500 de persoane cu dizabilități dețin mașini de lux

De asemenea, primarul din Drobeta Turnu Severin a observat că în oraş sunt nu mai puțin de 500 de autoturisme de lux, ale căror deținători nu plătesc impozit, pentru că au certificate de handicap.

Persoane scutite de impozitul pentru mijloacele auto. Persoane care plătesc mai puţin cu 2.151.000 la nivel de municipiu. La clădiri avem 5363 de persoane care plătesc mai puţin cu aproape un milion”, a explicat Marius Screciu, primarul din Drobeta Turnu Severin.

Există și orbi care conduc în Mehedinți

De asemenea, în Mehedinţi sunt şi oameni care în acte figurează ca fiind nevăzători și cu toate astea acele persoane dețin permis de conducere.

În urma unei solicitări pe care am făcut-o către Serviciul Poliţiei Rutiere, să ne comunice câte dintre persoanele încadrate în grad de handicap vizual grav, cu însoţitor, beneficiază de permis de conducere, am constatat că 10 astfel de persoane deţin, în continuare, permise de conducere” , a declarat Adrian Bidilici, directorul DGASPC Mehedinţi.

Urmăriți Impact.ro și pe