Judecătorii i-au dat dreptate lui Liviu Dragnea. Ce drepturi i-au fost încălcate fostului lider PSD

Nicu Stan 17.05.2021, 13:50
Judecătorii i-au dat dreptate lui Liviu Dragnea. Ce drepturi i-au fost încălcate fostului lider PSD

Judecătorii i-au dat dreptate lui Liviu Dragnea. Ce drepturi i-au fost încălcate fostului lider PSD în închisoare, vedeți un pic mai jos.

Liviu Dragnea, victorie în instanță. Ce drepturi i s-au încălcat șefului PSD în pușcărie

Judecătorii i-au dat dreptate lui Liviu Dragnea după ce mai multe drepturi i-au fost încălcate fostului lider PSD în penitenciar.

Astfel, instanța a decis că lui Liviu Dragnea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, i-a fost încălcat dreptul la sănătate şi apărare, asta după ce fostul politician a fost operat.

Liviu Dragnea află miercuri daca va fi eliberat
Liviu Dragnea află miercuri daca va fi eliberat

Motivarea instanței

Aceasta este o victorie importantă a fostului şef al PSD, după ce instanţa de judecată a respins contestaţia penitenciarului Rahova în cazul lui Liviu Dragnea.

„Soluţia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată contestaţia formulată de Penitenciarul Rahova, împotriva încheierii nr. 393/08.04.2021, pronunţată în dosarul nr. 387/2021, de către judecătorul de supraveghere a privării de libertate din cadrul Penitenciarului Rahova. Întrucât contestaţia a fost formulată de către o instituţie a statului, cheltuielile rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 17.05.2021”, se arată în textul hotărârii de luni.

Liviu Dragnea, nou proces pentru eliberare

De asemenea, Liviu Dragnea rămâne în continuare la închisoare, iar miercuri urmează să se judece o contestaţie la cererea de eliberare condiţionată şi se va afla astfel, dacă după doi ani de pedeapsă, pleacă acasă sau rămâne în continuare încarcerat.

Liviu Dragnea, fost preşedinte al PSD, acuza înainte de Paște, din penitenciar că la dosarul lui sunt declaraţii mincinoase date de reprezentanţii penitenciarului Rahova.

Liviu Dragnea, proaspăt operat nu a fost lăsat la cabinetul medical

De asemenea, Liviu Dragnea a acuzat penitenciarul că timp de o săptămână i-a refuzat asistenţa medicală şi că rana la coloană pe care o are i s-a infectat din această cauză.

Liviu Dragnea susține că după operaţia chirurgicală, rana i-a fost pansată de către colegii de cameră, pentru că nu a avut voie să se deplaseze la cabinetul medical.

Liviu Dragnea, intervenție chirugicală la spate

„Eu am suferit o intervenţie la spitalul penitenciar Rahova la spate, această zonă este foarte importantă. Pentru că operaţia a fost pe spate, eu nu am putut singur să-mi curăţ rana şi să-mi schimb bandajul.

După intervenţie, medicul chirurg de la Rahova a trecut în fişa medicală şi a dispus ca medicii de la cabinetul medical din Rahova să cureţe rana din două în două zile.

Liviu Dragnea, o săptămână nu a avut voie la cabinetul medical

În a şasea zi, o zi de vineri după-amiază, s-a instituit carantina. Eram trei deţinuţi în cameră. La uşa nostră s-a prezentat un ofiţer care ne-a transmis că nu mai putem să ieşim din cameră, că nu mai avem voie să primim nici vizite şi nici avocaţi.

Timp de o săptămână, eu nu am avut acces la cabinetul medical, rana fiindu-mi pansată de colegii din cameră. Rana s-a reinfectat apoi, că nu am pansat corect şi vineri după ce am ieşit din carantină m-au dus din nou la spitalul Rahova şi m-au operat din nou pentru că rana recidivase.

Acuzații mincinoase la dosar

Doamna avocat mi-a prezentat ieri dosarul şi am văzut acolo o declaraţie din partea penitenciarului în care scrie că eu am refuzat asistenţa medicală.  Scrie în dosar la fila 12, 21.03.2021, toalete şi pansament, deţinutul a refuzat şi a zis că se tratează singur. Nimic mai fals, e o declaraţie mincinoasă dată de cei de la Rahova.

E fals în declaraţii, nu ştiu cine anume de la Rahova a declarat asta, dar colegii mei de cameră sunt cei care m-au bandajat. Ăsta a fost unul din motivele pentru care am spus că rana a fost pe spate şi nu mă puteam bandaja singur”, a susţinut Liviu Dragnea, în faţa instanţei de judecată.

Urmăriți Impact.ro și pe