EXCLUSIV

Jorge a apelat și la ajutorul psihologului pentru a-și salva căsnicia: „Dar dacă tu nu vrei, niciun psiholog nu poate să te ajute” VIDEO EXCLUSIV

Andreea Archip, Daniel Bălan 21.12.2022, 20:38

Jorge, concurent în noua ediție a competiției „Survivor” (PRO TV), îi este recunoscător soției sale, Ramona, care a știut să îl pondereze în perioada în care cheltuia prea mult. Artistul a povestit, în interviul exclusiv, acordat pentru Impact.ro, cum și-a schimbat relația cu banii în urmă cu șase ani, după câteva sesiuni care l-au ajutat să înțeleagă de ce și unde greșește. Artistul și partenera lui de viață sunt împreună de peste nouă ani.

Concurează la noul sezon „Survivor” (PRO TV)

Dacă până acum pleca în vacanțe pe tărâmuri exotice, alături de familie, iată că Jorge a acceptat provocarea și își va testa limitele în noul sezon „Survivor”, filmat în Republica Dominicană, care va începe în ianuarie la Pro TV:

„N-am stat în condiții atât de grele, nu m-am dus atât de mult la extrem, deși am avut tot felul de experiențe, dar așa ceva nu am mai trăit și sunt sigur că probabil o să iasă și balaurul din mine. S-ar putea să accesez o altă variantă de Jorge…Sper să nu mă sperii eu pe mine, darămite pe ceilalți”, a spus el la Pro TV.

„Am avut o problemă, oricât de mult aș fi încasat, cheltuiam tot”

De-a lungul timpului, artistul s-a confruntat cu diverse probleme, cărora le-a găsit rezolvarea și nu a ezitat să apeleze la specialiști. De pildă, artistul a trecut printr-o perioadă în care bugetul familiei era risipit pe lucruri inutile.

„Am avut o problemă, oricât de mult aș fi încasat, cheltuiam tot. Aveam o relație diferită cu banii, ciudată, pe care am și lucrat-o la o constelație, am făcut special pentru treaba asta, de ce nu pot să țin banii care vin la mine. Nu știam cum să fac ca să îi înmulțesc, ca să fie din ce în ce mai mulți și să rămână la mine.

Și am lucrat câteva ore pe tema asta, câteva sesiuni și, da, am înțeles energia banilor, am înțeles cum să mă comport cu ei. Noi venim și cu bagaje din trecut și cu tot felul de limitări din partea celorlalți sau a familiei. Uneori nu putem să înțelegem de ce facem anumite lucruri, de ce acționăm într-un anumit fel.

Relația asta cu banii am observat-o că este destul de mare la foarte multă lume în România. Deci e important să avem o relație bună cu banii. Schimbarea s-a întâmplat acum vreo 6 ani”, a declarat, pentru Impact.ro, concurentul de la Survivor.

Jorge și familia
Jorge și familia

Jorge: „E nevoie de un pic de ajutor”

Prima care a sesizat problema lui Jorge a fost partenera lui de viață, Ramona.

„E frumos să investești în vacanțe, până la urmă urmei cu asta rămânem, cu amintirile, dar vorbesc de chestii nejustificate, care nu își au rostul. Nu știu, de lene nu îmi găteam, comandam, mă duceam la restaurant de trei ori pe zi, nu mâncam acasă, adică niște cheltuieli din astea inutile, nu mă organizam cum trebuie.

E nevoie de un pic de ajutor, dacă nu ai luat decizia sau dacă nu te forțează viața să iei decizia. Adică sunt două feluri prin care poți să te schimbi: dacă iei decizia și ești puternic, accepți în mintea ta și îți iei angajamentul că ai schimbat lucrul acela la tine sau te forțează viața să faci lucrul acela”, a punctat el.

Jorge și Ramona au mers la psiholog împreună, dar și separat

De-a lungul timpului, în căsnicia lui Jorge nu a fost totul numai lapte și miere. Au trecut prin despărțiri și au reușit să se regăsească, să își mai dea o șansă:

„Nu am fost la un pas de despărțire, noi chiar ne-am despărțit de câteva ori. Am ajuns la consiliere, am ajuns la psiholog și separat și împreună. Da, și e normal să facem asta, chiar și după am mai fost și recent am fost, lucrăm în continuare, amândoi avem psiholog pentru că vrem să devenim mai buni”, a mărturisit Jorge pentru Impact.ro.

Își dorește să fie varianta lui cea mai bună

Ședințele la psiholog l-au ajutat pe artist să își vindece anumite episoade din copilărie, dar și să gestioneze mai bine diverse situații din viață, fie că vorbim de profesie sau de familie.

„Îmi doresc să fiu un om mai bun, un tată mai bun, un soț mai bun, un artist mai bun, un antreprenor mai bun și am nevoie de ajutor, pentru că avem resurse interioare și poți să îți iei informații de peste tot, însă e nevoie de exercițiu și să te centrezi, să ai un îndrumător, unde să te duci și să îți găsești forța interioară din nou.

Am descoperit la 40 de ani o traumă din copilărie de care eu uitasem, pur și simplu mi-am adus aminte de lucrul acela, am oprit mașina, îmi venea să vărs. E ceva personal, nu pot să dau detalii despre treaba asta. Mă gândeam: uite, vezi, lucrăm, mergem, facem sesiuni o dată pe lună sau de două ori pe lună, pentru că e nevoie să lași un pic de timp să lucreze.

Dacă faci a la longue e ok, e ok să faci o dată la două săptămâni sau chiar o dată pe lună. Ne-am salvat mariajul datorită nouă, un psiholog poate să te ajute, poate să te asculte, poate să îți pună întrebări ca să îți găsești răspunsurile, dar dacă tu nu vrei, niciun psiholog nu poate te ajute”, a conchis el.

Video: Daniel Bălan

Urmăriți Impact.ro și pe