Joe Biden i-a scos pe Emmanuel și Brigitte Macron la înghețată, în Washington. Ce a scris lângă poza cu președintele francez

Beatrice Dumitru 01.12.2022, 19:17
Joe Biden i-a scos pe Emmanuel și Brigitte Macron la înghețată, în Washington. Ce a scris lângă poza cu președintele francez

Președintele Franței Emmanuel Macron se află într-o vizită de stat în SUA, la Washington, și joi a fost primit de liderul american Joe Biden la Casa Albă cu fanfara. Cei doi președinți și-au scos soțiile la un restaurant scump din Washington și au mâncat înghețată. Iată ce a spus Joe Biden despre această ieșire în oraș.

Mesajul lui Joe Biden

Emmanuel Macron este primul lider francez cu două vizite de stat în SUA, după cea din 2018, când președintele Americii era Donald Trump. Cele două țări „sunt cei mai puternici aliați, deoarece această prietenie este înrădăcinată de-a lungul secolelor”, a spus președintele Franței la întâlnirea cu Joe Biden.

Președintele Franței este însoțit, pe lângă miniștri și oameni de afaceri, de soția sa, Brigitte. În prima seară a vizitei, Joe Biden și omologul său francez au ieșit în oraș, la restaurantul de lux Fiola Mare, din Washington, împreună cu soțiile. Fotografia cu cei patru a fost publicată pe contul de Twitter al liderului de la Casa Albă.

„Au venit niște prieteni în vizită”, a scris Joe Biden pe Twitter, în dreptul fotografiei în care Jill Biden și Brigitte Macron au în față pahare cu apă plată, în timp ce soții lor mănâncă înghetață.

Ce au discutat Emmanuel Macron și Joe Biden

Administraţia americană a descris Franţa drept „aliatul cel mai vechi” şi a lăudat angajamentul lui Macron după invazia rusă în Ucraina. Printre numeroasele subiecte discutate în cadrul acestei vizite, Joe Biden și Emmanuel Macron și-au dat acordul cu privire la răspunsul care urmează să fie dat la invazia Rusiei în Ucraina. Șeful statului francez a cerut „o pace durabilă” pentru a pune capăt acestui conflict.

De asemenea, președintele francez a confirmat joi, 1 decembrie, într-un interviu pentru televiziunea americană, că vrea să se întâlnească în zilele următoare cu Vladimir Putin, potrivit Le Figaro.

„Am vrut să fac mai întâi vizita de stat și să am o discuție amănunțită cu președintele Biden și cu echipele noastre”, a declarat Emmanuel Macron la ABC, adăugând că va vorbi cu președintele rus „în zilele următoare”.

Preşedintele francez Emmanuel Macron și-a început vizită de stat în Statele Unite cu un tur la sediul agenţiei spaţiale americane NASA, împreună cu vicepreşedinta americană Kamala Harris.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...