Joe Biden, forțat să angajeze negocieri directe cu Moscova, pentru încheierea războiului din Ucraina: „Responsabilitatea SUA este de a explora toate căile posibile”

Elena Avramescu 25.10.2022, 06:53
Joe Biden, forțat să angajeze negocieri directe cu Moscova, pentru încheierea războiului din Ucraina: „Responsabilitatea SUA este de a explora toate căile posibile”

Președintele Joe Biden are de dus o misiune dificilă, după ce mai mulți congresmeni din aripa stângă a Partidului Democrat i-au cerut acestuia să sporească eforturile diplomatice de până acum, dar şi să angajeze negocieri directe cu Moscova, cu scopul de a se încheia cât mai rapid războiul din Ucraina. Până în prezent, președintele SUA a delocat miliarde de dolari în ajutor militar Ucrainei.

SUA încearcă că ajute pentru încheierea rapidă a războiului din Ucraina

„Vă îndemnăm să însoţiţi sprijinul economic şi militar pe care Statele Unite l-au oferit Ucrainei cu un impuls diplomatic proactiv şi să vă dublaţi eforturile pentru a căuta un cadru realist pentru o încetare a focului.

Dar, în calitate de parlamentari responsabili pentru modul în care zeci de miliarde de dolari ai contribuabililor americani sunt cheltuiţi în asistenţă militară în conflict, credem că o astfel de implicare în acest război creează, de asemenea, responsabilitatea Statelor Unite de a explora în mod serios toate căile posibile”, au spus congresmenii în scrisoarea lor, indicând faptul că sunt împotriva invaziei Ucrainei în acest fel.

Cei care au formulat această scrisoare sunt Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar şi Pramila Jayapal, oamnei emblematici ale aripii progresiste a partidului, punându-se cu toții de acord pentru ca Joe Biden să desfăşoare eforturi diplomatice pentru reglementări negociate şi încetarea focului, dar și să se angajeze în discuţii directe cu Rusia şi să exploreze perspectivele unui nou acord de securitate european acceptabil pentru toată lumea.

Razboi in Ucraina

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a vorbit puțin despre această inițiativă, spunând că nimeni nu are un interes mai mare în a vedea acest război încheindu-se mai mult decât ucrainenii.

„Nu ştim când se va întâmpla asta, pentru că nu am văzut niciun indiciu din partea ruşilor că sunt pregătiţi să se angajeze în această diplomaţie şi dialog. Le furnizăm partenerilor noştri ucraineni ceea ce au nevoie pe câmpul de luptă pentru ca, atunci când va apărea o masă de negocieri, ei să fie în cea mai puternică poziţie posibilă”, a spus Ned Price.

În discuție a intervenit și purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, declarând ferm convinsă că executivul a fost extrem de clar, și anume nimic despre Ucraina fără Ucraina.

Până acum, administraţia Biden se poate lăuda cu faptul că a plătit zeci de miliarde de dolari în ajutor militar Ucrainei, acest lucru fiind posibil cu acordul ambelor partide din Congres, cu toate că unii reprezentanţi ai aripii drepte a republicanilor au protestat vehement împotriva acstui lucru.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...