Joe Biden, campion la gafe. Cel mai puternic om al planetei a fost protagonistul unui moment stânjenitor în public

Beatrice Dumitru 25.03.2023, 13:17
Joe Biden, campion la gafe. Cel mai puternic om al planetei a fost protagonistul unui moment stânjenitor în public

Joe Biden, cel de-al 46-lea șef de stat al Americii și cel mai în vârstă președinte învestit, este recunoscut pentru gafele pe care le-a făcut în public. El a comis o nouă greșeală în timpul discursului ținut în fața parlamentului canadian, când s-a exprimat greșit și a confundat Canada cu o rivală a Statelor Unite.

Ce gafă a comis Joe Biden

Joe Biden (80 ani) a început să facă gafe la fiecare discurs. Lideul de la Casa Albă se bâlbâie, încurcă persoanele sau țările, rămâne brusc încremenit ori se pierde pe scenă. Vineri, el a făcut o nouă greșeală la Otawa, în fața parlamentului canadian, când s-a exprimat greșit.

Președintele SUA a vrut să mulțumească Canadei pentru cooperarea cu America în ceea ce privește nivelurile record de migrație din emisfera vestică, dar a spus China.

Joe Biden, campion la gafe. Cel mai puternic om al planetei a fost protagonistul unui moment stânjenitor în public
Joe Biden a făcut mai multe gafe de când este președintele SUA.

„Așa că astăzi, aplaud China pentru că a făcut un pas înainte. Mă scuzați. Aplaud Canada. Puteți spune ce gândesc despre China. Nu voi intra în asta încă”, a spus Joe Biden.

Joe Biden făcuse referire la acordul său actualizat cu premierul canadian Justin Trudeau privind țările terțe sigure pentru a aborda migrația.

Alte gafe ale lui Joe Biden

Această greșeală nu a fost singura a președintelui american din timpul discursului său de jumătate de oră. În introducere, acesta a glumit despre faptul că nu susține echipa NHL Toronto Maple Leafs.

Trebuie să spun că îmi plac echipele voastre, cu excepția celor de la Leafs”, a declarat Biden în huiduieli. „Vă voi spune de ce: i-au bătut pe Flyers în ianuarie, de aceea”, a adăugat acesta.

Printre alte gafe făcute de Joe Biden de când este președintele SUA se numără și cea din martie 2022, când în timpul discursului privind starea nației, el a confundat poporul iranian cu cel al Ucrainei. Președintele încerca să atragă atenția asupra invadării Ucrainei și să arate că îi susține pe ucraineni.

Putin poate înconjura Kievul cu tancuri, dar nu va câștiga niciodată inimile și sufletele poporului iranian. Nu le va stinge niciodată dragostea pentru libertate. Nu va slăbi niciodată hotărârea lumii libere” – a spus Joe Biden.

Apoi, în luna iulie, el a devenit ținta ironiilor după ce a citit cu voce tare instrucțiunile de pe prompter, în timpul unui discurs oficial.

O altă gafă a lui Joe Biden pentru care a fost dur crticiat s-a întâmplat atunci când a bătut pumnul cu prințul moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, în timpul unei călătorii la Jeddah. Acesta este acuzat de moartea unui jurnalist de la Washington Post Jamal Khashoggi,, iar gestul liderului american a fost numit „rușinos”.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...