Editorial Alin Buzărin

Joaca de-a divorțul. E posibil ca niciunul dintre Prodanca și Reghe să nu fi înțeles că în viață mai există și momente în care ratingul și banii coboară în plan secund

Alin Buzărin 18.06.2021, 18:06

Nu vă speriați, nu e nimic despre fotbal. Când am convenit să scriu la Impact ”altceva”, am făcut-o tocmai pentru a ieși dintre fruntariile unei lumi pe care o străbat de peste trei decenii. Doar proveniența personajelor textului de astăzi este din fotbal. Întâmplările prin care ei trec și ne trec și pe noi sunt din viață, n-au de-a face nici cu banca tehnică, nici cu comisionul transferului lui Dennis Man.

Treburi serioase

Îi știu de mulți ani pe amândoi și le voi înșira calitățile, înaintea defectelor pe care le au, ca toată lumea. El, profesionist, extrem de ambițios, ea, deosebit de tenace. Însă dacă doi oameni cu astfel de însușiri se hotărăsc să se despartă (sau nu?), atunci anunțul public trebuie să fie comun. Nu el să declare că vor divorța, iar la nici măcar un ceas, ea să insiste că nu!

Atât căsnicia, cât și posibila ei urmare, pe care ți-o asumi când intri în altar, adică divorțul, sunt lucruri serioase, iar dacă din nefericire mariajului îi e sortit să ia sfârșit, atunci e bine ca hotărârea să fie comunicată de comun acord. Orice altă modalitate denotă neseriozitate, bagatelizarea noțiunii de cămin conjugal.

Joaca de-a divortul. E posibil ca niciunul dintre Prodanca si Reghe sa nu fi inteles
Anamaria Prodan si Laurentiu Reghecampf

Despre discreție și publicitate

După ce a anunțat divorțul în Fanatik, Reghe i-a cerut discreție destinatarului exclusivității, Horia Ivanovici (care nu e doar prietenul său, ci și al meu, și îl știu de om serios, incapabil să se joace cu astfel de știri). Aici Reghe se mișcă pe un teren alunecos. Cât timp a acceptat ca el și soția sa să fie actori, ani la rând, ai unui Reality Show televizat, care a făcut audiențe de top, înseamnă că a acceptat publicitatea, ba s-a și bucurat de banii încasați pentru a-și expune viața pe tarabă.

Acum cere discreție, însă îi va fi groaznic de greu s-o obțină. Dacă în final se ajunge la despărțire, o căsnicie expusă public până în cele mai mici amănunte ale sale nu poate avea parte de un divorț discret, ci tot de unul zgomotos, cum pare să fie și cel anunțat deocamdată doar de partea bărbătească a cuplului.

Ce caută copilul? Ce va urma?

Ca să demonstreze că nu e vorba de niciun fel de divorț, Anamaria Prodan l-a dat la telefon reporterilor pe fiul comun al celor doi soți, în vârstă de 13 ani. Dacă eroarea soțului a fost aceea de a anunța separarea înainte ca aceasta să fi fost hotărâtă de comun acord, greșeala soției pare și mai mare. Nu poți amesteca un preadolescent în toată povestea asta, nu poți pune zălog al trăiniciei căminului imaginate de tine vorbele unui copil de 13 ani!

Din partea unui cuplu de prima pagină ale cărui jumătăți vorbesc în sens diferit despre destrămarea propriei familii, te poți aștepta la orice. Nu e exclus ca el să vină cu o declarație în care să spună că de fapt nu divorțează, ci doar i-au fost răstălmăcite vorbele. Sau ca ea s-o răsucească și să spună că va divorța, deși între timp el poate că se va fi răzgândit. De-o fi una, de-o fi alta, nu prea mai e mare lucru de schimbat. Eticheta imaturității și a neseriozității a fost pusă deja.

Urmăriți Impact.ro și pe
Alin Buzărin
Editorialist, un gazetar cu o vastă experianță în presa din România, Alin Buzărin semnează de două ori pe săptămână opinii și editoriale pentru Impact.ro. Cel mai probabil îl...