Jill Biden, testată din nou pozitiv la Coronavirus. Prima doamnă se află în izolare

Mihnea Tălău 25.08.2022, 10:17
Jill Biden, testată din nou pozitiv la Coronavirus. Prima doamnă se află în izolare

Jill Biden, prima doamnă a SUA, a fost testată pozitiv pentru coronavirus. Biroul ei supune că este un caz de revenire, fapt care a forțat-o să se izoleze din nou. Potrivit Casei Albe, președintele Joe Biden a fost testat negativ în cursul dimineții.

Izolată în locuința din Delaware

„Prima doamnă nu a înregistrat nicio reapariție a simptomelor și va rămâne în Delaware, unde a reînceput procedurile de izolare”, a declarat Kelsey Donohue, directorul său adjunct de comunicare, într-un comunicat. „Unitatea medicală a Casei Albe a efectuat o urmărire a contactelor, iar contactele apropiate au fost notificate”, scrie TNYT.

Președintele Biden s-a întors la Washington de la Rehoboth Beach, miercuri dimineață, cu câteva ore înainte de anunțul privind testul pozitiv al soției. Președintele a fost testat negativ în cursul dimineții, potrivit Casei Albe.

Joe Biden este considerat un contact apropiat al lui Jill Biden și va purta o mască timp de 10 zile în timp ce se află în interior și în apropierea altor persoane, a precizat Casa Albă.

Joe Biden si biletul care nu trebuia sa ajunga la presa. Adversarii sai vorbesc despre demiterea presedintelui

Experiența primei doamne o oglindește pe cea a președintelui, care după primul său atac cu Covid-19 luna trecută a fost nevoit să se întoarcă în izolare cu un caz de recidivă.

Jill Biden a fost testată pozitiv, prima dată, pe 15 august

Jill Biden a fost testată pentru prima dată pozitiv pentru virus pe 15 august, în timp ce se afla în vacanță cu soțul în Carolina de Sud, și a rămas acolo pentru a se izola. Duminică, biroul ei a anunțat că a primit rezultate negative la două teste consecutive și că va călători în Delaware mai târziu în cursul zilei.

După ce au fost testați inițial pozitiv la virus, atât președintelui, cât și primei doamne le-a fost prescris Paxlovid, un medicament antiviral care ajută la diminuarea efectelor virusului. Însă medicamentul poate, de asemenea, să-i determine pe cei care îl iau să fie testați pozitiv și chiar să aibă din nou simptome după ce au terminat tratamentul și au fost testați negativ. Rezultatul testului de miercuri a fost catalogat drept „o pozitivitate „de ricoșeu””.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...