Jill Biden s-a întâlnit cu Olena Zelenska în Ucraina. Ţinuta neaşteptată aleasă de soţia lui Volodimir Zelenski

Beatrice Dumitru 08.05.2022, 18:29
Jill Biden s-a întâlnit cu Olena Zelenska în Ucraina. Ţinuta neaşteptată aleasă de soţia lui Volodimir Zelenski

Jill Biden, Prima Doamnă a Stetelor Unite, se află într-o călătorie în Europa. După ce a vizitat baza militară Mihail Kogălniceanu de la Constanța, soția președintelui american s-a întâlnit cu Carmen Iohannis. Din România, Jill Biden a plecat în Slovacia, iar duminică a făcut o vizită surpriză în Ucraina, unde s-a văzut cu Prima Doamnă a țării.

Jill Biden, întâlnire cu soția lui Volodimir Zelenski

Jill Biden a călătorit duminică în vestul Ucrainei, într-o vizită neanunțată anterior din motive de securitate, cea mai recentă demonstrație de sprijin din partea Statelor Unite, care a sporit semnificativ ajutorul militar pentru Ucraina în ultimele săptămâni.

Jill Biden s-a întâlnit cu Prima Doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, la o școală din Uzhhorod, un oraș de 100.000 de locuitori, aflat la câțiva kilometri de granița cu Slovacia. Populația orașului s-a dublat în ultimele săptămâni odată cu sosirea oamenilor care fug de luptele din țară, notează The New York Times.

Jill Biden s-a întâlnit cu Olena Zelenka în Ucraina. Ținuta îndrăzneață aleasă de soția lui Volodimir Zelenski
Cele două doamne ale Ucrainei și Statelor Unite.

Ce ținute au purtat cele două

Cele s-au îmbrățișat în fața școlii, care a fost transformată într-un adăpost temporar pentru familiile ucrainene, iar Jill Biden i-a oferit un buchet de flori. Dacă Olena Zelenska a preferat un costum compus din sacou şi pantaloni și o pereche de încălţăminte sport, Jill Biden a ales o ținută elegantă, cu rochie şi pantofi cu toc.

Soția lui Volodimir Zelenski nu a mai fost văzută în public de când a început invazia Rusiei, pe 24 februarie. Ea i-a mulțumit soției lui Joe Biden pentru vizita ei „curajoasă” în țara distrusă de război.

Cele două prime doamne au făcut schimb de corespondență în ultimele săptămâni, potrivit oficialilor americani. Inițial, Jill Biden trebuia să viziteze un punct de trecere a frontierei din Visne Nemecke, Slovacia, lângă granița de vest a Ucrainei, dar oficialii Departamentului de Stat și ai Consiliului Național de Securitate au stabilit duminică că ar putea trece în siguranță în țară.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...