Editorial Alin Buzărin

Jandarmii și Vasile Dîncu la plimbare

Alin Buzărin 25.07.2022, 16:50
Jandarmii și Vasile Dîncu la plimbare

Apărătorii ordinii publice au mutat în mintea lor un meci de pe un stadion pe altul, iar ditamai ministrul apărării habar n-are că Austria nu e în NATO.

De la un stadion la altul

Oricâte dopuri s-ar pune în calea hanarnismului și superficialității, acestea sar pur și simplu sub presiunea suficienței și incompetenței unora care sunt plătiți de Stat să fie deștepți și eficienți, iar ei se dovedesc a fi exact pe dos. Antonimele rezultă instantaneu, n-are rost să le mai scriem. Ele purjează nezăgăzuit, se revarsă asupra noastră, înecându-ne.

De pildă, brava Jandarmerie Română. Pe o hârtie cu antet, cât se poate de oficială (vezi imaginea), Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București ”General de divizie Constantin Anton” (au niște denumiri de zici că ei au înfipt steadgul în redută la Plevna!) ne anunță prin Buletinul Informativ nr. 32 din 22.07.2022 despre ”măsurile de ordine și siguranță publică” luate cu prilejul meciului Rapid-FCSB din 24.07.2022. Militărește, ne transmit ce se va întâmpla pe Str. Maior Coravu, dar și pe Bulevardul Pierre de Coubertin. Străzi adiacente Arenei Naționale, în timp ce meciul urma să aibă la peste 10 km distanță, pe stadionul Giulești!!!!! De râsul lumii! Adică ei se duceau să păzească un stadion, în timp ce meciul avea loc pe alt stadion.

Bălmăjeli de doi lei

Făcându-se de toată bășcălia, bravii jandarmi nu se lasă, dau dovadă și mai departe de eroism și de putere de luptă. După ce toată lumea i-a luat la mișto, au bombardat presa cu diverse comunicate, că nu era vorba de un document oficial, că ea a plecat doar pe anumite grupuri de whatsap de unde a fost interceptat de către impardonabil de băgăreața presă, care, nu-i așa, e mereu avidă de senzațional. Păi chiar că e senzațional ca niște slujbași ai statului să păzească ceva în loc de altceva! Lăsați-o așa, voinicilor, că nu e nici prima strachină în care călcați și la cât păreți de competenți, sigur nu e nici ultima.

Jandarmii și Vasile Dîncu la plimbare

Nea Vasile la seral

Niște onorabili jandarmi n-au cum să fie cine știe ce onorabili, când ciocoismul, habarnismul, spoiala de cultură și superficialitatea izbucnesc nestăvilite de la nivelul cel mai înalt. Într-o intervenție televizată elevată, rafinată și adormitoare, așa cum sunt toate aparițiile publice ale lui Vasile Dîncu, bravul ministru al apărării a filosofat ceva despre NATO incluzând Austria printre membrii Alianței Nord-Atlantice. Orice seralist care a citit măcar câteva rânduri în domeniu știe că Austria are o neutralitate militară consacrată, datând din 1955, numai ministrul apărării nu știe asta, mai mult, ne și dă lecții de strategie militară. Firește, vorbind prostii în șuvoi și pretinzându-ne să i le aplaudăm cu frenezie.

Minuni ale strategiei și ale anatomiei

Știți cam cum vine asta, să spună ministrul apărării că Austria e în NATO? Ca și cum un mecanic auto ar afirma că volanul e pe capotă și pedala de accelerație în portbagaj. Sau ca și cum un medic ar căuta ficatul pacientului în ureche și intestinul gros în cutia craniană. Dacă la Vasile Dîncu e posibil să fie Austria în NATO, atunci, prin aceeași paralelă cu medicina, nu e imposibil să fie adevărată și minunea anatomiei descrisă mai sus.

Cum s-a adaptat băiatul Flaviei Mihășan la grădiniță
Urmăriți Impact.ro și pe
Alin Buzărin
Editorialist, un gazetar cu o vastă experianță în presa din România, Alin Buzărin semnează de două ori pe săptămână opinii și editoriale pentru Impact.ro. Cel mai probabil îl...