Jaful secolului. Metoda prin care patru bărbați au reușit să fure două milioane de dolari în 30 de secunde

Ana Anitoiu 09.08.2022, 08:18
Jaful secolului. Metoda prin care patru bărbați au reușit să fure două milioane de dolari în 30 de secunde

Patru bărbați au reușit să fure două milioane de dolari în doar 30 de secunde. Metoda prin care infractorii au dat această lovitură a fost dezvăluită de polițiști, care au anunțat că oferă o recompensă considerabilă pentru orice informație ce va duce la prinderea lor.

Cum au furat infractorii două milioane de dolari în 30 de secunde

Jaful a avut loc vineri seară, în jurul orei 14:30, ora locală, când patru bărbați mascați au intrat într-un magazin de bijuterii din Bronx, un cartier rău-famat al metropolei americane New York. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere arată cum, mai întâi, a intrat un bărbat îmbrăcat cu un tricou alb și o șapcă neagră.

Acesta a ținut ușa deschisă pentru ca alți trei infractori mascați să intre. Bărbatul a părut să stea de pază la ușă în timp ce ceilalți trei se aflau în magazin. În mai puțin de 30 de secunde, aceștia au spart vitrinele cu ciocane și au băgat într-o geantă o cantitate mare de bijuterii din diamant. Conform poliției, paguba este de aproximativ 2,15 milioane de dolari, conform CNN.

Metoda prin care patru barbati au reusit sa fure doua milioane de dolari in 30 de secunde
Imagine surprinsa de o camera de supraveghere, in timpul jafului. Foto: Captura YouTube/ NYPD

Ce recompensă a anunțat poliția că oferă

Departamentul de Poliție al orașului New York (NYPD) a mai anunțat că cei patru bărbați au fugit pe jos și că nu a fost nimeni rănit în timpul acestui jaf. În imaginile video s-a văzut că în timpul jafului treceau oameni pe stradă. Polițiștii au estimat că cei patru bărbați au 20 și ceva de ani.

Jaful ar fi fost foarte bine plănuit înainte, în contextul în care a durat aproximativ 30 de secunde. Poliția a transmis că bărbatul care a ținut ușa deschisă pentru ceilalți trei hoți a fost ajutat de un angajat al magazinului. NYPD anchetează acest jaf.

Poliția îi caută pe cei patru bărbați care au comis jaful și a anunțat că oferă o recompensă de 3.500 de dolari pentru orice informație care va duce la prinderea hoților.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...