Jaf în Capitală, surprins de camerele video. Femeie tâlhărită în scara blocului: „Locuiesc de 40 de ani aici, dar cu frică n-am stat”

Cătălina Burghelea 20.01.2022, 07:54
Jaf în Capitală, surprins de camerele video. Femeie tâlhărită în scara blocului: „Locuiesc de 40 de ani aici, dar cu frică n-am stat”

Infractorii români au prins curaj și acționează indiferent de riscuri. O bătrânică a rămas fără portofel, ziua în amiaza mare, într-o scară de bloc din Capitală. O altă familie din Ilfov a fost sechestrată de tâlhari în propria locuință și jefuită de 20 de mii de euro. Oamenii legii trag un semnal de alarmă și spun că, în perioada asta, hoții sunt disperați să facă rost de bani, după ce i-au cheltuit de sărbători.

O pensionară a fost jefuită în scara blocului

O femeie de 67 de ani, din București, a tras o sperietură groaznică, în plină zi, în timp ce se afla în scara blocului în care locuiește. A căzut pradă unui hoț, care a lăsat-o fără banii pentru medicamente, buletin și card de sănătate. Tâlharul i-a furat inclusiv cardurile de la farmacii, atât de disperat a fost!

Chipul hoțului, surprins de camerele video

Ioana Burcea a fost atacată în scara blocului în care stă de 40 de ani. S-a întâmplat ziua în amiaza mare și totul a fost filmat de camerele de supraveghere care filmează în dreptul liftului. În imagini se vede cum tâlharul intră peste femeie în lift, pe care o lasă fără bunurile pe care le avea asupra ei. Bătrâna a alergat după infractor câteva sute de metri, însă, acesta s-a făcut nevăzut. Potrivit pensionarei, hoțul ar avea undeva la 25 de ani. (Vezi VIDEO mai jos).

„El a luat portofelul, am fugit după el până în Apusului. Mi-a dat în cap și m-a lovit cu ușa asta când a deschis, pe partea dreaptă, n-aveam ochelarii atunci. Aveam 240 de lei, buletinul și cardul de sănătate și cardurile de la farmacii. Stau de 40 de ani în bloc, dar cu frică n-am stat”, a povestit victima pentru Digi24.

Episodul s-ar putea repeta oricând

Vecinii bătrânei sunt îngroziți de eveniment. Se tem că oricând pot deveni victima unei tâlhării, deși blocul este supravegehat video.

„Nu-mi vine să cred, mă ia tremuratul”, a precizat o femeie.

pensionara jefuită
pensionara jefuită

Experții trag un mare semnal de alarmă

Specialiștii spun că primă lună de după sărbători este cea mai periculoasă, deoarece tâlharii acționează la risc. Disperarea din cauza banilor îi determină să nu mai țină cont de nimic, chiar dacă pot ajunge în spatele gratiilor.

„După sărbători, când s-au dat mari, când, cum se spune, s-au spart în figuri, au terminat banii, pentru că nu au un loc de muncă sunt disperați că recupereze o parte din bani și altă variantă în mintea lor nu există decât tâlhăria, de aceea acționează rudimentar, urmăresc câte un om despre care cred ei că are bani”, a explicat Dan Antonescu, fost criminalist, pentru aceeși sursă citată.

O familie din Ilfov s-a trezit cu hoții în casă, care s-au dat drept polițiști

Sunt și tâlhari care plănuiesc operațiuni mai complexe. Spre exemplu, în Ilfov, o brigadă de hoți a intrat peste o familie în casă, noaptea, pe motiv că sunt polițiști și că trebuie să facă percheziții. Pe camera de supraveghere din curte se vede cum patru dintre infractori fug cu mașina familiei. Suspecții au fost identificați și duși la secția de poliție.

„Când au pătruns și au imobilizat victimele au spus „Poliția, culcat!”. Cinci persoane sunt suspecte de comiterea faptei din 12 ianuarie. O parte dintre ei au cazier, fac precizarea că nu pentru fapte cu mod de operare asemănător”, a afirmat Cristian Gheorghe, director adjunct Direcția de Investigații Criminale.

Poliția Capitalei spune că, în 2021, s-au înregistrate peste 11.000 de sesizări de furturi din buzunare, locuințe sau mașini.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...