Iubita lui Putin, Alina Kabaeva, lovită de noile sancțiuni americane. S-a trecut la înghețarea tuturor activelor sale

Mihnea Tălău 03.08.2022, 10:13
Iubita lui Putin, Alina Kabaeva, lovită de noile sancțiuni americane. S-a trecut la înghețarea tuturor activelor sale

Iubita lui Vladimir Putin a fost lovită de sancțiuni din partea Departamentului de Trezorerie al guvernului american din cauza invaziei Rusiei în Ucraina. Alina Kabaeva, în vârstă de 39 de ani, a fost inclusă pe cea mai recentă actualizare a listei de resortisanți special desemnați a Biroului federal de control al activelor străine, ceea ce a dus la înghețarea tuturor activelor sale în SUA și, în general, la interzicerea americanilor de a face afaceri cu ea.

Kabaeva sancționată și de SUA

Măsura a fost luată la puțin peste trei luni după ce Casa Albă a declarat că Kabaeva, o fostă gimnastă ritmică renumită, și nimeni altcineva nu este la adăpost de sancțiuni, chiar și după ce a fost eliminată în ultimul moment dintr-o rundă de astfel de sancțiuni în aprilie.

Oficialii britanici o sancționaseră în mod similar în luna mai pe Kabaeva – care acum este președinta New Media Group din Rusia, cea mai mare companie media privată din țară, informează The Guardian.

Țările occidentale au aplicat sancțiuni economice asociaților și apropiaților lui Putin pentru a-l pedepsi pe președintele rus, în vârstă de 69 de ani, pentru decizia sa de a invada Ucraina în februarie. SUA a evitat o confruntare directă cu Rusia în legătură cu invazia, deși a furnizat miliarde de dolari în arme și alte resurse pentru a ajuta Ucraina.

Cine este iubita lui Putin

Kremlinul a negat de mult timp că Putin, care este divorțat, are o relație sentimentală cu Kabaeva, dar diverse rapoarte publicate sugerează că aceasta este mama a cel puțin unora dintre copiii săi. Un ziar moscovit care, în 2008, a relatat că Putin și Kabaeva aveau o relație, deși acesta era încă căsătorit la acea vreme, a fost închis la scurt timp după aceea din motive neclare.

Kabaeva, care este originară din Uzbekistan, a câștigat aurul la Jocurile Olimpice din 2004 de la Atena. Ulterior, ea a petrecut mai mult de șase ani ca deputat în partidul lui Putin, Rusia Unită, înainte de a prelua conducerea National Media Group în 2014, singura sa experiență anterioară în industria companiei fiind găzduirea unui talkshow de televiziune.

 

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...