EXCLUSIV

Iubita lui Alex Erlich, Mioara Igna, declarații tulburătoare despre iubitul mort în accidentul de la Circ. Când revine femeia în arenă

Simona Ecovoiu, Alexandra Andrei 25.05.2021, 16:25

Mioara Igna, femeia pe care acrobatul Alex Erlich a divinizat-o, până în ultima clipă a vieții, este copleșită de durere. Contactată de reporterii impact.ro, ea a spus, cu infinită durere: ”Nu pot să vorbesc despre Alex”.

Mioara Igna, iubita lui Alex Erlich, dezvăluiri cutremurătoare după moartea artistului

Au fost suflete-pereche, plănuiseră o nuntă ca-n povești și împărțeau aplauzele, în arena Circului. Odată cu reluarea programului artistic, începând de vineri, 28 mai, Maria va fi, pentru prima oară, singură, în fața spectatorilor, cu numerele de acrobație.

”Ai plecat în lumea cealaltă, dar conexiunea cu mine nu ai dezactivat-o, pentru că mă iubești în continuare. Alex și-a căutat perfecțiunea sensului vieții în tot ceea ce făcea. Mai departe, Alex l-a ales pe Dumnezeu. Aici, pe pământ, a făcut tot ceea ce se putea. Te iubesc, suflet minunat!”, a scris Mioara Igna, zilele trecute, pe conturile sociale, în dreptul fotografiilor cu ei, realizate, cândva, din timpul repetițiilor pentru ”Roata Morții”, număr care, de altfel, avea să-i aducă sfârșitul lui Alex Erlich.

Alex Erlich a murit dupa ce a cazut de pe Roata Mortii
Alex Erlich a murit dupa ce a cazut de pe Roata Mortii

Mioara Igna: ”Nu pot vorbi despre Alex”

Marele acrobat căzuse în gol, de la 9 metri, pe 5 februarie 2021. Decesul a survenit pe 24 martie, în urma unei hemoragii nazale puternice, deși fusese externat, după operația la picior.

Mioara este un munte de tristețe: ”Nu pot vorbi despre Alex. La circ revin săptămâna aceasta”, ne-a spus ea.

Prietenii sunt alături de Mioara Igna

Prietenii o încurajează să treacă peste cumplita tragedie. Mioara s-a luptat pentru viața lui Alex, care se prăbușise sub ochii ei, în arena Circului, în timpul repetițiilor.

Cu câteva zile înainte ca inima lui să mai bată, Alex a oferit un interviu, în exclusivitate pentru impact.ro, în care dezvăluia detalii despre accident.

Ce la întors la viață pe Alex Erlich

”Strigătul disperat al iubitei mele, Mioara Igna, m-a întors la viață. Am deschis ochii, m-am chinuit să respir, știam că, dacă nu fac asta, voi muri. Simțeam cum sunt tras în lumea de Dincolo. Sunt acasă, fac recuperare la piciorul operat, timp de 6 săptămâni trebuie să stau cuminte, a trecut deja o lună de la operație. Merg cu ajutorul unui cadru, evoluez bine. Am ochiul inflamat și sunt cam răgușit, de la intubare, dar nu e ceva grav, îmi va reveni vocea, iau niște pastile. D-abia aștept să revin la Circ!”, ne spunea Alex.

Tot atunci ne-a povestit și despre periculosul număr ”Roata Morții”: ”M-am prăbușit de la 9 metri, s-a desprins o carabină, de la sistemul de siguranță, în timpul antrenamentului la ”Roata Morții”. Este un număr de adrenalină maximă și, în primul rând, trebuie să ai curaj, este cel mai greu numărul de circ. Trebuie să nu ai frică deloc și să fii conștient că pericolul este la un pas distanță. Trebuie să învârți tu roata, altfel, te învârte ea”.

Vineri, Adrian Daminescu dă startul primelor spectacole de la Circ, în aer liber

În urma tragediei, Adrian Daminescu, directorul general al Circului Metropolitan Bucureşti, a hotărât să excludă din programul artistic numărul de acrobație ”Roata Morții”.

”Am decis să punem stop acestui exerciţiu foarte dificil. Hotărârea mea vine ca urmare a faptului că acest gen de exerciţii, pe cât de spectaculos, este şi foarte periculos. Înaintea lui Alex Erlich am aflat că un alt acrobat s-a prăpădit tot în urma unui accident. Ca atare, cât timp voi ocupa această funcție la Circ, nu-l mai avem. El a mai fost, de altfel, suspendat, dar predecesorul meu, regretatul Bogdan Stanoevici, a crezut că e indicată repunerea sa în spectacolele de circ!”, ne spunea Adrian după înmormântarea lui Alex.

Când se redeschide circul

Solistul Adrian Daminescu a anunțat reluarea spectacolelor la Circ.

Circul Metropolitan București își redeschide porțile și vă invită, pe tot parcursul verii, într-o incursiune în lumea plină de mreje a Circului, într-o cavalcadă plină de senzații și de sentimente, unde vom regăsi parfumul copilăriei. Bineînțeles că, în această cavalcadă, vom fi călăuziți de perspicacitatea și finețea celui mai bun prieten al omului, calul. Jongleriile, acrobațiile, numerele de echilibristică și cele de dresaj vor constitui elementele esențiale ale unui spectacol așteptat. În data de 28 mai 2021, vineri, de la ora 18.00, startul este dat de Cavalcada Circului”, a spus Adrian Daminescu pentru impact.ro.

Urmăriți Impact.ro și pe
Simona Ecovoiu
Este reporter special în departamentul Exclusiv al Impact.ro. Absolventă a Liceului de Filologie-Istorie și a Facultății de Sociologie, a debutat în presa scrisă la Evenimentul Zilei, apoi a...