Îți poate veni Poliția la ușă dacă ai căutat așa ceva pe Google. Avertisment pentru români, nu e de glumă

Andreea Bisinicu 23.01.2021, 11:02
Îți poate veni Poliția la ușă dacă ai căutat așa ceva pe Google. Avertisment pentru români, nu e de glumă

Îți poate veni Poliția la ușă dacă ai căutat așa ceva pe Google. Avertisment pentru români, nu e de glumă. Iată ce trebuie să verifici foarte bine, înainte de a închide browserul de internet. În unele situații, reprezentanții Google cooperează cu autoritățile în cazul gestionării datelor personale ale anumitor internauți. De ce anume trebuie să te ferești pe internet, dacă nu vrei să te trezești cu polițiștii acasă.

Îți poate veni Poliția la ușă dacă ai căutat așa ceva pe Google

Nu, nu este cazul să te alarmezi. Google nu este genul de serviciu care să dezvăluie datele personale ale utilizatorilor săi oricui le cere. Cu toate acestea, există anumite excepții în care reprezentanții uriașei companii colaborează cu forțele de ordine și oferă anumite date de contact reprezentanților Poliției. Când se întâmplă asta? Atunci când au de-a face cu persoane implicate în anchete federale, iar acest lucru se realizează în deplină conformitate cu legea, după acordul judecătorilor. În acest fel, Google a ajutat investigatorii să prindă foarte mulți răufăcători.

Cum funcționează întregul procedeu? Simplu. Căutările pe Google pot fi folosite ca dovezi prezentate în fața instanțelor judecătorești. Acum ceva timp, a fost nevoie de ajutorul celor de la Google într-o situație neplăcută ce s-a petrecut undeva în Statele Unite ale Americii. Un individ a căutat o adresă pe Google Maps, iar coincidența a făcut ca, după câteva zile, locuința de la respectivă adresă să fie incendiată într-un atac.

Google a ajutat, astfel, la prinderea responsabilului atacului, oferindu-le anchetatorilor adresa IP a calculatorului de pe care a fost căutat imobilul, care s-a dovedit a fi în apropiere de casa care a luat foc. În situații de forță majoră, precum cea descrisă, furnizarea datelor de către Google către reprezentanții legii este esențială, acestea putând fi folosite ca probe în anumite procese.

Robin Soderling a fost primul tenismen care a reusit sa-l infranga pe Rafael Nadal la Roland Garros, inainte de a juca finala cu Federer in 2009
Robin Soderling a fost primul tenismen care a reusit sa-l infranga pe Rafael Nadal la Roland Garros, inainte de a juca finala cu Federer in 2009

Tenismenul care l-a înfrânt pe Nadal a căutat modalități de a se sinucide pe Google

Istoricul de căutări al unor persoane îți poate face pielea de găină. Aici amintim de cazul fostului tenismen Robin Soderling. Pentru sportivul suedez, tenisul a însemnat totul. A împărțit terenul cu cei mai mari jucători ai sportului alb. A devenit primul tenismen care a reușit să-l învingă pe Rafael Nadal pe zgură, la Roland Garros, înainte de a-l confrunta pe Roger Federer în 2009, în finala turneului de Grand Slam.

După ce a pierdut finala din 2009, cariera lui Soderling a luat-o la vale. Tenismenul a dezvoltat anxietate și a fost în pragul depresiei. În 2011 a fost diagnosticat cu mononucleoză infecțioasă și a fost nevoit să se retragă din activitate. Presiunea pe care o simțea pe umeri l-a împins să caute, pe Google, modalități de cum să-și curme zilele:

„Am suferit de anxietate în mod constant. M-a măcinat pe dinăuntru. Stăteam într-un apartament și mă uitat în gol. Cel mai mic zgomot mă panica. Când o scrisoare a căzut pe podea m-am speriat atât de tare. Am ajuns să caut pe Google cum să mă sinucid. Orice era mai bine decât să trăiesc în acel infern”, a declarat fostul tenismen Robin Soderling.

Urmăriți Impact.ro și pe