EXCLUSIV

Îți mai amintești de anorexica de la MasterChef? Ce a ajuns să facă acum fosta concurentă a emisiunii de la PRO TV.“Nu mai puteam să am viața pe care o aveam înainte!” EXCLUSIV

Oana Pascaru 10.08.2021, 14:10
Îți mai amintești de anorexica de la MasterChef? Ce a ajuns să facă acum fosta concurentă a emisiunii de la PRO TV.“Nu mai puteam să am viața pe care o aveam înainte!” EXCLUSIV

Fosta concurentă – anorexică de la MasterChef, din 2014, Greta Răchită, care și-a încercat norocul în domeniul culinar s-a reprofilat profesional, în ultima perioadă, din cauza pandemiei. Într-un interviu, în exclusivitate pentru impact.ro, aceasta a vorbit despre familia sa, dar și despre ultimele schimbări din viața ei.

“Nu mai puteam să am viața pe care o aveam înainte!”

  • Greta, ce mai faci? Cum te-ai descurcat în această perioadă de pandemie?

Sunt bine! Perioada de lockdown nu a fost deloc simplă pentru mine, cum cu siguranță nu a fost simplă pentru nicio familie, mai ales pentru cele cu copii. Nu e ușor pentru ei să stea izolați. Pentru fetița mea, de exemplu, modul acela de viață a fost o normalitate, pentru că nu știa altceva. Acum totul i se pare nou.

Ea s-a născut la final de noiembrie 2019. Imediat ce am ajuns acasă, a intrat în insuficiență respiratorie și ne-am întors de urgenta la spital. Luase la naștere un virus de la spital și făcuse bronșiolită. Am rămas internate două săptămâni mereu cu medici cu masca în jurul ei și noi, de asemenea, tot cu masca la gură.

Am venit acasă la jumătatea lui decembrie și în ianuarie a avut din nou aceeași problemă. Am fost din nou internate zece zile. Apoi, a treia oară la final de februarie, tot pentru aceeași problemă. De data aceea a fost și mai grav pentru că infecția îi produsese o pată la plămâni.

Când am ieșit la jumătatea lui martie eram în plină pandemie și în Italia era declarată stare de urgență. Frățiorul ei avea trei ani, vârstă la care ar fi avut mai multă nevoie de socializare, mai ales în cazul lui care are anumite probleme de hiperactivitate și dificultate de socializare. Pentru el a fi închis în casă a fost drastic, chiar dacă avem casă și grădină, încercă în toate modurile să iasă în stradă, să evadeze.

  • Cum sunteți, în prezent?

Copiii cresc, sunt mai bine acum de când reușim să avem o viață mai normală: creșă, grădiniță. Pentru cea mică este prima dată când vine în țara natală. Împlinește doi ani în noiembrie. Frățiorul ei la patru luni a fost prima dată la bunici în România. Soțul este și el bine. Facem tot ce putem împreună pentru a le oferi celor mici posibilități de a avea cât mai multe experiențe plăcute. Luptăm împreună să îl ajutăm pe băiețelul nostru să se adapteze cât mai mult la această lume și să fie fericit.

Îți mai amintești de anorexica de la MasterChef? Ce a ajuns să facă acum fosta concurentă a emisiunii de la PRO TV
Greta Răchită

„Anorexia nu este un joc, este o boală și trebuie văzută că atare, nu este o fiță”

  • Îți dorești să revii în România? Știu că tu ești plecată din țară de mulți ani…

Da, sunt în Italia de la vârsta de 14 ani. Acasă rămâne mereu Romania. Așa cum știi deja, soțul meu este italian și am decis și din cauza serviciului lui să locuim acolo. Copiii au dublă cetățenie și vreau ca ei să înțeleagă că și România este casa lor. Eu acum muncesc în domeniul digital, marketing digital și muncesc on-line. Asta mă ajută să pot să lucrez de oriunde și să pot să petrec mai mult timp și în România, mai ales în timpul vacanțelor copiilor.

  • Te-ai reprofilat cu această pandemie să înțeleg?

Da, exact și dat fiind faptul că, având în vedere și dificultățile fiului meu nu mai puteam să am viața pe care o aveam înainte: să ies din casă la 3:30 – 4 dimineața și să mă întorc acasă după ora 20:00.

  • Ai reușit să te mai îngrași? Dacă da, cum anume? Și cât?

Când am rămas însărcinată prima dată aveam deja 52 de kilograme, deci eram bine având în vedere că eu am 1, 70 înălțime. Mi-au trebuit ani întregi să reușesc să reintroduc aproape toate alimentele în dieta mea. Nu a fost deloc ușor. Au fost foarte multe încercări eșuate. Anorexia nu este un joc, este o boală și trebuie văzută că atare, nu este o fiță. La prima sarcină am luat nouă kilograme, iar a doua zi după ce am născut aveam un kilogram în plus, deci 53 kilograme.

După două săptămâni, alăptând eram la 47 de kilograme. Doctorul mi-a scris multe vitamine și mi-a monitorizat dieta pentru că avea teamă să nu înceapă din nou problemele vechi. Cu a doua sarcină am luat tot nouă kilograme. Acum am 52! Deci sunt ok. Am mâncat tot în timpul alăptării. Am alăptat până luna trecuta. Mâncam foarte, foarte, foarte mult în timpul alăptatului.