Îți mai aduci aminte de trupa Class? A fost fondată în 1994 și s-a reunit în 2020. FOTO

Ana Anitoiu, Ștefan Olteanu 12.10.2021, 19:42
Îți mai aduci aminte de trupa Class? A fost fondată în 1994 și s-a reunit în 2020. FOTO

Trupa Class, fondată în 1994, făcea furori în urmă cu aproximativ două decenii, cu melodii precum ”Luna mi-a zâmbit”, ”Într-o zi”, ”Te visez mereu”, ”Tu ai plecat” și ”Pentru dragoste”. Grupul s-a reunit de mai multe ori de-a lungul timpului, chiar și în 2020, anul în care a izbucnit pandemia de coronavirus.

Cum a fost fondată trupa Class

Mihaela Cernea și Mihaela Florea sau ”Miky” erau colege în clasa a VII-a la Liceul de Muzică ”Dinu Lipatti” când și-au descoperit pasiunea comună pentru muzică. Fratele primei, Vlad Cernea, și colegul lui, Florin Cojocaru, au devenit interesați să înființeze o trupă.

Dacă trei dintre ei au mers la Conservator, Florin Cojocaru a făcut Facultatea de Informatică. Însă, nu și-au abandonat proiectul. Au fost aleși să participe la emisiunea ”Școala vedetelor” de la TVR1. Ulterior, s-au lansat cu numele Class, dorindu-și să formeze o trupă de muzică dance cu clasă.

Iti mai aduci aminte de trupa Class? A fost fondata in 1994 si s-a reunit in 2020. FOTO
Trupa Class

Au început să aibă succes după ce au lansat melodia ”Răspuns”, clasată printre primele 10 piese la Selecția Națională pentru Eurovision din 1996. Tot în acel an au mers la Festivalul Internațional Cerbul de Aur cu piesa etno-dance ”Adu-i, doina” ce a devenit un hit. A urmat repede primul lor album de studio, ”Răspuns” – primul album dance ce a fost lansat vreodată în țară.

În 1999, trupa Class a lansat albumul ”Aproape de tine” sub egida Roton pe casetă audio și compact disc. Doi ani mai târziu, Mihaela Florea a părăsit grupul, s-a căsătorit și a plecat în Germania ca să urmeze o carieră solo. În locul ei a venit Anca Badiu, dar a rămas doar până în 2006. Ceilalți trei artiști au rămas în formație.

Concert al trupei Class în 2020. Dezvăluirile Mihaelei Cernea

În 2020, anul izbucnirii pandemiei de coronavirus, trupa Class a susținut un concert în București. Cu acea ocazie, Mihaela Cernea, acum în vârstă de 44 de ani, a dezvăluit că este antrenor de canto, pasionată de sport și o mamă devotată pentru cei doi copii ai ei.

”Cred că fiecare femeie are în viața ei perioade de yo-yo. Eu am avut când i-am născut pe cei doi copii ai mei. Trebuia să caut o soluție. Prin sport, nu știu cum, chiar dacă ai kilograme mai multe, nu se văd chiar așa. Alimentația te ajută să dai jos kilogramele, iar sportul te ajută să arate bine kilogramele pe tine.

M-am apucat de sport serios, ne-am strâns un grup de prieteni, am deschis sala noastră. Luni facem tabata. Tabata e un gen de antrenament cu tot corpul. Vineri avem zumba.

Am școala mea de muzică, unde predau lecții de canto. În deschiderea concertului nostru o să cânte patru din elevii mei. Noi cam în fiecare an am cântat de trei-patru ori la festivaluri”, spunea Mihaela Cernea de la trupa Class cu ocazia concertului din 2020.

Colaj Foto : Narcisa Tomulescu

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...