Italienii s-au enervat pe propriul guvern din cauza Simonei Halep. ”Nu puteți să-i faceți asta”

Diana Radu 25.07.2020, 15:30
Italienii s-au enervat pe propriul guvern din cauza Simonei Halep. ”Nu puteți să-i faceți asta”

Guvernul italian a adoptat o serie de noi măsuri ce impun carantinarea obligatorie timp de 14 zile pentru cetățenii care vin România sau din Bulgaria. Drept urmare, Simona Halep ar putea rata participarea la Turneul WTA de la Palermo.

Simona Halep ar putea rata participarea la Turneul WTA de la Palermo

Sportiva noastră nu poate participa la turneul de tenis de la Palermo, fără a sta 14 zile în carantină. Însă, italineii au cerut o derogare de la obligația carantinei instituite pentru persoanele care vin din România, cu scopul de a facilita participarea Simonei Halep la turneu.

„Nu puteți să privați o jucătoare precum Simona Halep, numărul 2 mondial și campioana de la Wimbledon, de dreptul de a participa la Turneul de la Palermo, primul organizat după suspendarea cauzată de pandemie. Protocoalele sanitare adoptat (…) Am trimis o solicitare urgentă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, pentru a cere o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătoarele de tenis care vor participa la turneu”, a explicat, într-un comunicat, directorul turneului, Oliviero Palma.

simona halep, italieni, guvern
Simona Halep ar putea rata participarea la Turneul WTA de la Palermo

Ministrul italian al sănătății a emis o hotărâre prin care impune se impune carantina obligatorie la intrarea în Italia pentru toate persoanele care vin din România şi Bulgaria. Despre această decizie, directorul turneului de tenis de la Palermo, Oliviero Palma spune că impiedică participarea la turneul de Palermo mai multor jucători de tenis, printre care se numără și Simona Halep. De asemenea, în aceeași situație se mai află și următoarele sportive românce: Sorana Cîrstea, Elena Begu și Patricia Țig.

Dacă va putea participa la turneul de la Palermo, Simona Halep ar urma să joace împotriva unor adversare de top, cum ar fi Johanna Konta, Petra Martic, Marketa Vondrousova, Maria Sakkari, Anett Kontaveit, Elise Mertens şi Dona Vekic. După turneul din Italia, Halep va juca în Cehia în perioada 10 – 16 august.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI