Italienii anunță care va fi noua echipă a lui Ionuț Radu. Șansă mare pentru înlocuitorul lui Tătărușanu

Marian Cărăvan 24.11.2020, 18:19
Italienii anunță care va fi noua echipă a lui Ionuț Radu. Șansă mare pentru înlocuitorul lui Tătărușanu

Ionuț Radu, portarul care a confirmat la naționala U21 a României, a aflat care va fi următoarea sa destinație. E șansa pe care o aștepta de multă vreme goalkeeperul văzut ca înlocuitor al lui Ciprian Tătărușanu, după ce acesta s-a retras de la echipa națională.

S-a aflat care va fi noua echipă a lui Ionuț Radu

După ce a scris istorie alături de colegii de la naționala U21, Ionuț Radu nu a avut un an grozav. Jucătorului lui Inter nu i s-a oferit posibilitatea de a apăra buturile nerazzurilor, deși a fost păstrat în lot pentru acest sezon. Mai mereu împrumutat, la Avellino, Genoa sau Parma, Ionuț Radu spera ca antrenorul Antonio Conte să-l titularizeze la un moment dat la Inter. Slabe șanse, mai ales după ce veteranul Samir Handanovic (37 de ani) își va prelungi contractul cu Inter. Totuși, internaționalul român ar avea șansa să joace la o altă echipă din Serie A.

Italienii anunță că îl vor ceda pe Ionuț Radu la Verona, ca monedă de schimb pentru portarul Marco Silvestri. Inițial, Inter se orientase spre argentinianul Juan Musso de la Udinese, numai că pretențiile financiare ale friulanilor au fost mari: 30 de milioane de euro pentru portarul de 26 de ani. Astfel, Inter și-a îndreptat atenția spre portarul uneia dintre revelațiile actualului sezon din Serie A, Verona. Portarul Marco Silvestri, care ar urma să vină la Inter, a primit doar cinci goluri în acest sezon, iar în trei partide din șapte a închis poarta. Cedarea lui Ionuț Radu la Verona poate fi șansa românului de a mai juca în acest sezon. Ultimul meci în care a apărat Ionuț Radu a fost pe 9 ianuarie 2020, pe când era împrumutat la Genoa. A fost Torino – Genoa 1-1 (5-3 după executarea loviturilor de departajare), în optimile Cupei Italiei.

Ionut Radu a fost titular in nationala U21 a Romaniei, sub comanda lui Mirel Radoi
Ionut Radu a fost titular in nationala U21 a Romaniei, sub comanda lui Mirel Radoi

Oficialii FRF sunt îngrijorați de soarta lui Ionuț Radu

Faptul că Ionuț Radu nu a mai disputat un meci oficial de la începutul acestui an, i-a pus serios pe gânduri pe oficialii Federației Române de Fotbal. Asta mai ales după ce Ciprian Tătărușanu și-a anunțat retragerea de la echipa națională, printr-o scrisoare emoționantă.

Ionuț Radu este văzut ca o posibilă soluție de înlocuire a lui Tătărușanu în poarta echipei naționale, dar lucrurile sunt puțin mai complicate. Fotbalistul care făcea furori la naționala U21, sub comanda lui Mirel Rădoi, nu a mai prins meciuri la echipa de club, ceea ce nu e de bun augur pentru el.

„E treaba lui Ionuț Radu cum își gestionează cariera. El a dispărut din fotbal de o bună bucată de vreme, de un an de zile deja. Ionuț Radu are 20 și ceva de ani (n.r. – 23), trebuie să joace”, a declarat Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, la emisiunea Liga Digi Sport.

Odată cu cedarea la Verona, s-ar putea schimba lucrurile și pentru Ionuț Radu. Născut la data de 28 mai 1997, Ionuț Radu are o cotă de piață de 8 milioane de euro.

 

Urmăriți Impact.ro și pe