Israelul se pregătește de război. Premierul a făcut anunțul în fața Parlamentului

Iancu Andreea 18.05.2020, 12:44
Israelul se pregătește de război. Premierul a făcut anunțul în fața Parlamentului

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat în fața Parlamentului că este momentul pentru anexarea unei părți din Cisiordania. Acesta a făcut aceste afirmații în cadrul adunării reunite a parlamentarilor pentru a da un vot de încredere în guvernul de uniune națională cu formațiunea lui Benny Gantz, potrivit France Presse, citată de agerpres.ro.

Iată adevărul: aceste teritorii sunt acolo unde poporul evreu s-a născut şi s-a dezvoltat. Este timpul să aplicăm legea israeliană şi să scriem un capitol glorios în istoria sionismului, a declarat Netanyahu.

Proiectul de pace al americanilor, în frunte cu Donald Trump Sursă foto - stirileprotv.ro
Proiectul de pace al americanilor, în frunte cu Donald Trump
Sursă foto – stirileprotv.ro

Proiectul de anexare a Cisiordaniei

Acordul de putere dintre Netanyahu și Gantz presupune o strategie pentru aplicarea proiectului de rezolvare a conflictului israeliano-palestinian. Acesta ar urma să fie luat în considerare începând cu 1 iulie. Totuși, proiectul a fost respins de către palestinieni. Motivul principal este dorința de anexare a Văii Iordanului și a coloniilor israeliene Cisiordania de către Israel. Zona Cisiordaniei este un teritoriu palestinian pe care l-a ocupat statul israelian încă din 1967.

Ultimii zece ani au fost urmați de o creștere a coloniilor israeliene cu 50%, depășind 450.000 de persoane, care trăiesc alături de peste 2.7 milioane de palestinieni în mod conflictual.

Adevărul este că sute de mii de rezidenţi din Iudeea-Samaria vor rămâne pentru totdeauna acasă, oricare va fi acordul de pace găsit în final, a afirmat Netanyahu în faţa parlamentarilor, conform g4media.ro.

Netanyahu vorbește despre pace. Acesta consideră că anexarea va apropia totuși pacea dintre popoare. Pe de altă parte, Gantz nu a făcut referire la anexare. Acesta a întărit ideea că israelienii trebuie să fie uniți în lupta cu pandemia de COVID-19.

Șeful diplomației, Mike Pompeo, a efectuat o vizită la Ierusalim miercuri pentru a discuta cu Gantz și Netanyahu despre proiectul de anexare.

Palestina și Iordania avertizează că vor exista consecințe

Cei doi vecini avertizează totuși asupra consecințelor demarării proiectului. De asemenea, numeroase țări din Uniunea Europeană vor să convingă statul israelian să renunțe la proiect pentru a evita sancționarea țării.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI