Israelul autorizează și vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. În ce condiții vor putea fi imunizați

Stan Filon 28.07.2021, 20:53
Israelul autorizează și vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani. În ce condiții vor putea fi imunizați

Israelul a luat decizia de a vaccina și copiii cu vârste între 5 și 11 ani! Autoritățile sunt gata să demareze campania de vccinare a copiilor care suferă de diferite boli și care ar putea face complicații severe, în cazul în care ar contracta coronavirus.

Israelul autorizează și vaccinarea copiilor cu vârste între 5 și 11 ani

Așadar Israelul demarează vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, de la 1 august. Vor fi imunizați copiii cu risc de complicații grave de la Covid-19, după cum au declarat miercuri oficiali din domeniul sănătății din statul ebraic, potrivit AFP.

Într-un document publicat marți, ministerul israelian al Sănătății a dat undă verde deblocării fondurilor de asigurări de sănătate pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani care sunt ”expuși unui risc semnificativ de boli grave sau deces ca urmare a infecției cu noul coronavirus”.

Israelul autorizeaza si vaccinarea copiilor cu varste intre 5 si 11 ani
Israelul autorizeaza si vaccinarea copiilor cu varste intre 5 si 11 ani

Ce doză vor primi copiii

Autoritățile israeliene promit că fiecare caz va fi studiat ănainte de a se trece la imunizarea copiilor. “Aceasta este o autorizație specială și fiecare vaccinare va fi studiată de la caz la caz”, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al ministerului pentru AFP. ”Această autorizare intră în vigoare la 1 august”, a adăugat el.

”Vaccinarea (tuturor) copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani nu este recomandată în această etapă”, a adăugat ministerul, subliniind că a fost rezervată celor mai vulnerabili copii dn societate. Vor fi imunizați micuții cu boli pulmonare cronice severe, imunosupresie severă, tulburări de neurodezvoltare, insuficiență cardiacă, hipertensiune pulmonară și obezitate severă. Aceștia vor primi o doză de 0,1 mll de vaccin Pfizer, doză de trei ori mai mică decât doza standard.

Varianta Delta se răspândește rapid în Israel

Aproximativ 55% din populația Israelului a fost complet vaccinată datorită unei campanii masive lansate la sfârșitul lunii decembrie, după un acord cu gigantul farmaceutic Pfizer. Cu toate acestea, Israelul se confruntă deja cu valul patru al pandemiei, numărul cazurilor de noi îmbolnăviri crescând de la zi, la zi. Pe data de 26 iulie, Israelul a inregistrat peste 2.000 de noi cazuri de coronavirus.

Cu toate că sunt atâția cetățeni vaccinați, numărul cazurilor grave de Covid-19 din Israel a crescut cu aproape 50% de săptămâna trecută și continuă să crească, pe măsură ce varianta Delta se răspândește în toată țara, arată datele publicate duminică de Ministerul Sănătății.