Ironia sorții: ce țară urmează să interzică intrarea românilor pe teritoriul ei

Andrei Cezar 17.07.2020, 08:46
Ironia sorții: ce țară urmează să interzică intrarea românilor pe teritoriul ei

România luată în vizor din cauza creșterii alarmante a numărului de îmbolnăviri cu noul coronavirus. O altă țară din Uniunea Europeană ar putea interzice circulația românilor pe teritoriul ei. Situația se agravează de la o zi la alta.

Ce țară urmează să interzică intrarea românilor pe teritoriul ei

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în toată lumea. Țări precum Brazilia, India și Statele Unite ale Americii cunosc o creștere alarmantă a numărului de noi cazuri. Doar aceste trei țări au, potrivit datelor oficiale, aproximativ 7 milioane de bolnavi.

Și în Europa situația este delicată însă nu chiar atât de gravă. Pentru a se feri de un nou dezastru, precum cel de la începutul pandemiei, Italia a luat măsuri radicale. Guvernul de la Roma a interzis intrarea cetățenilor din Serbia, Muntenegru și Kosovo pe teritoriul țării, potrivit Capital.ro. Ministrul Sănătății a trecut cele trei țări pe lista roșie, iar locuitorii acestora nu mai pot ajunge în peninsulă pe nicio cale. Mai mult decât atât, nici măcăr nu mai pot tranzita Italia.

Măsurile fără precedent au fost luate din cauza creșterii exponențiale de cazuri de COVID-19 în aceste țări. Recent, pe lista roșie a italienilor au fost plasate și alte țări din proximitatea României. Este vorba despre Republica Moldova, Bosnia Herțegovina, Macedonia de Nord.

Aceeași interdicție ar putea să fie aplicată și pentru români. Presa din Italia scrie de câteva zile că acest lucru ar putea fi posibili dacă situația epidemiologică continuă să se agraveze și la noi. Autoritățile de la Roma ar putea interzice românilor accesul în peninsulă din cauza numărului tot mai mare de infectări, potrivit aceleiași surse.

Ironia sorții: ce țară urmează să interzică intrarea românilor pe teritoriul ei
Ironia sorții: ce țară urmează să interzică intrarea românilor pe teritoriul ei

Bulgaria a interzis accesul sârbilor din cauza numărului mare de infectări

Serbia se află într-o situație tot mai dificilă. Cetățenii ei nu mai pot pătrunde nici în Bulgaria din cauza numărului mare de infectări. Li se permite doar să tranziteze teritoriul bulgar pentru a se întoarce în Serbia, cu condiția să părăsească Bulgaria cât mai repede.

Serbia, Bulgaria și Grecia aveau împreună un acord de liberă circulație a cetățenilor. Bulgarii au luat decizia de a nu le mai permite sârbilor să intre la ei în țară după ce Uniunea Europeană a exclus Serbia de pe lista țărilor potențial sigure.

Miercuri, au fost înregistrte 350 de noi cazuri de COVID-19 pe teritoriul Serbiei. Cu mii de bolnavi internați, 170 intubați și sute de cazuri în rândul cadrelor medicale, sistemul sanitar al țării vecine este la limită. Până acum 430 de oameni au murit din cauza infecției, conform Digi24.

Urmăriți Impact.ro și pe