Irinel Columbeanu și Monica Gabor, chemați să răspundă în fața judecătorilor. Ce acuzații grave li se aduc

Ioana Bucur 10.08.2021, 10:14
Irinel Columbeanu și Monica Gabor, chemați să răspundă în fața judecătorilor. Ce acuzații grave li se aduc

Se pare că despărțirea de afaceristul „Mr. Pink” nu este singura problemă cu care se confruntă bruneta. Irinel Columbeanu și Monica Gabor, chemați să răspundă în fața judecătorilor. Ce acuzații grave se aduc celor doi.

Irinel Columbeanu și Monica Gabor, chemați să răspundă în fața judecătorilor

Vești proaste pentru fostul cuplu din Izvorani. Irinel Columbeanu și Monica Gabor, chemați să răspundă în fața judecătorilor. Au fost acuzați că ar fi folosit banii unei firme ce a aparținut brunetei în alte scopuri. Totul a fost scos la lumină de un specialist în insolvență desemnat să administreze o societate a celor doi.

Potrivit jurnaliștilor de la spynews.ro, dosarul în care ANAF vrea să recupereze sumele datorate de SC Monica Columbeanu Media SRL a ajuns într-o nouă etapă.

Cabinetul de avocatură a cerut tragerea la răspundere a administratorilor, pentru încălcarea prevederilor art. 169 din Legea 85/2014, conform căreia, la solicitarea administratorului sau a lichidatorului judiciar, judecătorul poate dispune ca o parte sau toate datoriile firmei să fie suportate de membrii organelor de conducere din cadrul societății, precum și de orice alte persoane care au contribuit la starea de insolvență a debitorului, în cazul în care se constată că au comis una dintre următoarele fapte:

  • au folosit bunurile sau creditele persoanei juridice în folosul propriu sau în cel al unei alte persoane;
  • au făcut activități de producție, comerț sau prestări de servicii în interes personal, sub acoperirea persoanei juridice;
  • au dispus, în interes personal, continuarea unei activități care ducea, în mod vădit, persoana juridică la încetarea de plăți;
  • au ținut o contabilitate fictivă, au făcut să dispară unele documente contabile sau nu au ținut contabilitatea în conformitate cu legea;
  • (…) orice altă faptă săvârșită cu intenție, care a contribuit la starea de insolvență a debitorului, constatată potrivit prevederilor prezentului titlu.
Irinel Columbeanu și Monica Gabor, chemați să răspundă în fața judecătorilor
Monica Gabor

Firma a intrat în faliment, după ce a fost dată în judecată de ANAF

În 2020, ANAF a dat firma în judecată pentru recuperarea datoriilor. La scurt timp după, societatea și-a declarat falimentul.

„Dispune intrarea în faliment prin procedura simplificată a debitorului SC MONICA COLUMBEANU MEDIA SRL. Constată că debitorul este dizolvat anterior formulării cererii introductive. Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al lichidatorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i lichidatorului judiciar.

Dispune sigilarea bunurilor din averea debitorului, în sarcina lichidatorului judiciar. Eventualele disponibilităţi băneşti vor fi păstrate într-un cont special de depozit bancar”, au decis magistrații, în urmă cu un an.