Irinel Columbeanu, declarații incendiare. N-o să crezi cum a câștigat bani în vremea comunismului: „Am fost alungat disciplinar de la serviciu”

Badea Violeta 02.12.2021, 16:31
Irinel Columbeanu, declarații incendiare. N-o să crezi cum a câștigat bani în vremea comunismului: „Am fost alungat disciplinar de la serviciu”

Irinel Columbeanu este, fără dar și poate, unul dintre cei mai controversați oameni de afaceri din țara noastră. Acesta a dus o viaţă extravagantă şi fără lipsuri până a cunoscut decăderea. Deși nu mai trăiește în luxul de altădată, fostul soț al Monicăi Gabor rămâne un exemplu pentru tinerii oameni de afaceri. Recent, Irinel Columbeanu a dezvăluit cum a câștigat bani în vremea comunismului.

Cum a câștigat bani Irinel Columbeanu în vremea comunismului

Irinel Columbeanu a crescut în sânul unei familii înstărite. Tatăl afaceristului a fost inginer de profesie, dar a ocupat funcția de șef  al protocolului în toate guvernele, de la Gheorghe Gheorghiu-Dej până la Adrian Năstase, mai exact din 1961 până în anul 2002.

De asemenea, mama acestuia a fost secretară în cadrul unei instituții publice. Familia afaceristului a avut nu mai puțin de 56 de terenuri în comuna Ciolpani, o colecție impresionantă de mașini de lux și o vilă superbă la Izvorani. Multă vreme Irinel Columbeanu a dus o viață la care mulți nici nu îndăznesc să viseze.

În anul 2007, averea acestuia era de 150 de milioane de euro, iar în anul următor, afaceristul avea 40 de milioane de euro, așa a început dezastrul. Treptat, Irinel a mai rămas doar cu 7 milioane de euro pentru ca mai apoi să fie executat silit de bănci.

Afaceristul a pierdut chiar și vila de la Izvorani. Tot ce i-a mai rămas fostului soț al Monicăi Gabor este să privească cu nostalgie în trecut. Recent, acesta a vorbit despre perioada comunismului și a dezvăluit cum a câștigat primii lui bani.

„Cu referire strictă numai la copilărie și adolescență, schimbarea netă de perspectivă petrecută în tabăra internațională de copii de pe malul Atlanticului, la Biarritz, în vara anului 1971. În tabără, noutatea a fost că, pentru prima dată am reușit să câștig primii mei bani, vânzând artizanat românesc pe drumul către plajă.

După care, cu jumătate din bani, m-am dus prima dată la un bar și, după închidere, cu chelnerița și cu sora ei acasă, peste granița cu Spania și pentru prima dată (pentru mine) fără frontiere…”, a povestit Irinel Columbeanu pentru Fanatik.ro.

Irinel Columbeanu a vorbit despre perioada comunismului
Irinel Columbeanu a vorbit despre perioada comunismului

Care este cel mai mare regret al lui Irinel Columbeanu

Irinel Columbeanu a dezăluit și care este cel mai mare regret al său. Afaceristului îi pare rău că nu a plecat în țările din Vest pentru a cunoaște și un alt sistem de conducere.

„Regret că mi-a lipsit îndrăzneala de a verifica la timp la el acasă și celălalt sistem. Ar fi fost posibil să-mi fi pierdut timpul degeaba dacă aș fi defectat în Vest, explicația importului din limba engleză se poate găsi în carte, în ziua de azi se vede treaba că ambele sisteme au convers între timp către o mare și generalizată ipocrație.”, a spus fostul soț al Monicăi Gabor pentru aceeași sursă.

Urmăriți Impact.ro și pe