VIDEO

Irina Begu a câștigat turneul de tenis de la Palermo. Cum a reacționat jucătoarea din România la finalul partidei

Sorin Barbu 24.07.2022, 22:50
Irina Begu a câștigat turneul de tenis de la Palermo. Cum a reacționat jucătoarea din România la finalul partidei

Irina Begu a câștigat turneul de tenis de la Palermo. Jucătoarea din România nu a avut nicio emoție în finala competiției unde a învins-o în două seturi pe Lucia Bronzetti. Victoria din Italia este a cincea într-un turneu WTA, iar după acest succes a depășit-o pe Sorana Cîrstea în clasamentul mondial.

Irina Begu a câștigat finala turneului de la Palermo

Irina Begu s-a prezentat la meciul Lucia Bronzetti, din ultimul act al turneului de la Palermo, după un meci infernal de trei ore și 13 minute cu Sara Sorribes Tormo. Oboseala din semifinală nu i-a răpit bucuria tenisului, așa că a jucat spectaculos și în ultimul act al competiției. Primul set l-a câștigat cu 6-2, după 42 de minute. A câștigat 80% dintre punctele jucate cu prima minge și a reușit 11 lovituri câștigătoare, dar a și a comis 11 erori neforțate. În acest timp, Lucia Bronzetti, aflată la prima finală WTA, a reușit 3 lovituri câștigătoare și a comis 14 erori neforțate.

Și în setul doi, jucătoarea din România și-a pus la respect adversara și a condus cu 3-0. Rivala a avut un moment în care a încercat să se apropie și tabela a arătat 4-2. Irina și-a dat seama că există pericolul ca adversara să prindă încredere și a forțat. Tot cu scorul de 6-2 s-a terminat și setul al doilea.

Irina Begu va urca pe locul 33 WTA, cu 1384, și o va depăși pe Sorana Cîrstea care se va afla pe locul 34 cu 1330. Simona Halep este jucătoarea din România care stă cel mai bine în acest clasament și ocupă poziția cu numărul 16.

Pentru triumful de la Palermo, Irina Begu va primi 280 de puncte în clasamentul WTA și 26.770 de euro.

„În primul rând, vreau să o felicit pe Lucia. Ai avut o săptămână extraordinară, ai jucat bine. Îți urez succes, ești tânără și sunt sigură că vei mai juca multe finale. Mult succes!

Vreau să le mulțumesc celor din echipa mea, Gabi, Alex, Andrei, dar și celuilalt antrenor al meu, Victor, și fizioterapeutului, Marian. Vă mulțumesc pentru că ați fost alături de mine.

Pentru mine, Palermo este un loc special, pentru că o parte din familie este aici. I-am avut lângă mine astăzi, le mulțumesc că m-au susținut. M-am simțit bine aici și sunt sigură că voi reveni.

Știu că au fost momente dificile, cu pandemia, dar cei de la Palermo au fost printre primii care au redeschis turneul, în 2020. Vă mulțumesc pentru ospitalitate și pentru tot”, a spus Irina Begu, la festivitatea de premiere.

Irina Spârlea este singura jucătoare din România care a câştigat titlul la Palermo la simplu, în 1994 şi 1995. Gabriela Ruse a jucat în finala de anul trecut de la Palermo și a fost învinsă de Danielle Collins.

Urmăriți Impact.ro și pe