Iranianul care a câștigat aurul la tir la Tokyo, membru al unei grupări considerate teroriste in SUA. S-a făcut petiție pentru retragerea medaliei

Andrei Cezar, Diana Timișoreanu 29.07.2021, 18:03
Iranianul care a câștigat aurul la tir la Tokyo, membru al unei grupări considerate teroriste in SUA. S-a făcut petiție pentru retragerea medaliei

Javad Foroughi, cel care în urmă cu câteva zile câștiga medalia de aur la proba de 10 metri pistol aer comprimat, este acuzat de terorism. Potrivit unor informații apărute recent în spațiul publci, bărbatul în vârstă de 41 ar fi membru al unei organizații considerate teroriste în SUA. Oamenii au început deja strângerea de semnături pentru retragerea medaliei.

Iranianul care a câștigat aurul la tir la Tokyo, membru al unei grupări considerate teroriste in SUA

Javad Foroughi este de meserie asistent medical, iar la 41 de ani a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Tokyo, la proba de 10 metri pistol aer comprimat. El a devenit astfel cel mai vârstnic medaliat din istoria țării sale.

Performanța lui Javad nu i-a bucurat însă pe toți conaționalii săi. O parte dintre ei cer organizatorilor să îi retragă titlul olimpic pentru că sportivul ar face parte dintr-o organizație teroristă. Este vorba despre Corpul Gărzii Revoluționare Islamice, grupare considerată teroristă în Statele Unite ale Americii.

Organizația non-guvernamentală „United for Navid” din Iran a depus un memoriu către Comitetul Internațional Olimpic, pentru a-i retrage medalia de aur lui Javad Foroughi.

Membrii ONG-ului afirmă că dacă medalia nu îi va fi retrasă, Comitetul Internațional Olimpic se face complice în promovarea terorismului și promovarea crimelor împotriva umanității, potrivit digisport.ro.

După ce Javad Foroughi a câștigat medalia de aur, televiziunea de stat din Iran a difuzat un reportaj despre spitalul Baqiyatallah din Teheran, unde lucrează campionul olimpic, unitate sanitară condusă de Corpul Gărzilor Revoluționare Iraniene. Colegii săi l-au felicitat și și-au manifestat bucuria față de performanța pe care Javad a obținut-o.

Sportivul a atras atenția la această ediție a Jocurilor Olimpice și printr-un gest care s-a viralizat foarte repede. Imediat după ce a învins şi ultimul său adversar rămas în competiţie şi şi-a asigurat medalia de aur, Foroughi a scos un covoraş pe care musulmanii îl folosesc pentru rugăciune şi şi-a pus fruntea pe el, în semn de mulţumire pentru ajutorul primit din partea Divinităţii.

Iranianul este singurul de până acum care a reușit să câștige o medalie pentru țara sa, la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Iranianul care a castigat aurul la tir la Tokyo, membru al unei grupari considerate teroriste in SUA
Iranianul care a castigat aurul la tir la Tokyo, membru al unei grupari considerate teroriste in SUA

Sportivul de origine iraniană care a dedicat medalia olimpică Israelului

Saeid Mollaei a surprins o lume întreagă după ce a dedicat medalia de argint pe care a obținut-o marți în competiția de judo, categoria 81 de kilograme de la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, Israelului.

Sportivul de origine iraniană este naturalizat de Mongolia, iar după ce a ieșit vicecampion olimpic a ținut să mulțumeacă în ebraică Israelului pentru sprijinul pe care l-a primit de-a lungul anilor din partea acestei țări, potrivit publicației Times of Israel.

Mulțumesc Israelului pentru energia bună pe care mi-o transmite. Această medalie este dedicată și Israelului. Sper că israelienii se bucură de victoria mea”, a spus el pentru canalul Israeli Sports Channel, adăugând la final: ”Tofah” (”mulțumesc” în limba ebraică).”, a spus sportivul.

Urmăriți Impact.ro și pe