IPS Teodosie, declarații inedite despre noile cărţi de identitate care au înlocuit sex cu gen: „Îi derutează pe oameni împotriva a aceea ce a fost normal”

Elena Avramescu 06.08.2021, 13:11
IPS Teodosie, declarații inedite despre noile cărţi de identitate care au înlocuit sex cu gen: „Îi derutează pe oameni împotriva a aceea ce a fost normal”

IPS Teodosie, declarații inedite despre noile cărţi de identitate. Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, nu a stat pe gânduri astfel că şi-a exprimat propriile opinii cu privire la proiectul de modificare a cărţii de identitate, act care se află momentan în stadiul de proiect.

IPS Teodosie, declarații inedite despre noile cărţi de identitate

În acest sens, în discuţiile apărute în spaţiul public cu privire la noua carte de identitate, şi-a spus opinia şi IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Înaltul ierarh crede că modificările gen/sex din buletin nu sunt bine văzute.

Sunt de neacceptat. Toate aceste modificări vor să ne modifice nouă o tradiţie a neamului nostru şi nu sunt binevenite, îi derutează pe oameni împotriva a aceea ce a fost normal, statuat, tradiţional. Este de neacceptat, a spus IPS Teodosie pentru Antena 3.

În plus, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, consideră că problema cărţii de identitate nu este una de natură religioasă, ci administrativă.

IPS Teodosie, declaratii inedite despre noile carti de identitate
IPS Teodosie, despre noile carti de identitate

Ceea ce stârneşte o deplin justificată reacţie de nedumerire, reticenţă şi chiar revoltă în rândul populaţiei este introducerea pe noua carte de identitate a artificialei noţiuni de «gen», care o înlocuieşte abuziv în acest context pe cea firească de «sex».

Oamenii, ca persoane, nu au gen, existent doar în gramatică, nu şi în biologie, ci doar sex: masculin şi feminin. Noţiunea de ‘gen’, vehiculată azi progresiv & progresist în spaţiul public, este un construct pur ideologic pus în slujba unei toxice, smintitoare ideologii numită (trans)genderism, prin care se încearcă inducerea nefastei idei a genului fluid, adică a aşa-zis posibilei schimbări a sexului camuflat în «gen», a spus Vasile Bănescu.

Tot Vasile Bănescu mai spune că problema cărţii de identitate nu este una de natură religioasă, ci una administrativă, fiind vorba despre banala carte de identitate cetăţenească, nu despre identitatea noastră adâncă, spirituală, religioasă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...