Ionuț Negoiță, reacție dură după ce Dinamo a retrogradat. „Foarte mulți se mulțumesc doar să iasă la televizor”

Sorin Barbu 03.06.2022, 13:31
Ionuț Negoiță, reacție dură după ce Dinamo a retrogradat. „Foarte mulți se mulțumesc doar să iasă la televizor”

Ionuț Negoiță este trist că Dinamo a retrogradat, dar spune că fără intervenția lui clubul ar fi fost într-o situație și mai grea. Fostul patron a dezvăluit care erau datoriile în momentul în care a vândut gruparea din „Ștefan cel Mare” omului de afaceri spaniol Pablo Cortacero și i-a criticat pe foștii jucători ai echipei care au preferat să stea la televizor decât să dea o mână de ajutor.

Ionuț Negoiță, afectat de retrogradarea lui Dinamo

Dinamo a încheiat îngrozitor un an pe care l-a început foarte rău, cu sabia insolvenței deasupra capului. Gruparea din „Ștefan cel Mare” a retrogradat după ce a pierdut dubla din „barajul” cu Universitatea Cluj. Este prima oară în istoria de 74 de ani când echipa va juca în liga a doua. Fostul patron Ionuț Negoiță spune că îi pare că Dinamo a retrogradat, dar amintește faptul că al doilea cel mai galonat club din România a fost la un pas de faliment.

„Evident că am văzut ambele meciuri, tur-retur, mi-a părut și îmi pare foarte rău.

Chiar mă gândeam că, dacă nu interveneam eu, automat se declanșa insolvența și nu știu ce s-ar fi întâmplat, mă refer la momentul în care eu am preluat Dinamo, într-o situație foarte complicată. Cel mai probabil, se întâmpla cum s-a întâmplat cu Rapidul”, a declarat Ionuț Negoiță.

Omul de afaceri a cedat clubul Dinamo în luna august a anului 2020, după o tranzacție care lasă multe semne de întrebare. Cumpărător a fost Pablo Cortacero, un spaniol care a promis investiții de multe milioane de euro, a adus antrenori și jucători cu nume, doar că banii nu au ajuns în conturile clubului, iar de investitor nu se mai știe mai nimic.

„Foarte mulți vorbesc, mulți dintre ei dau sfaturi, alții sau aceeași critică și se mulțumesc cu a ieși la televizor și a spune lucruri.

Când ai pui să facă lucruri, nici nu vor și mulți dintre ei nici nu sunt în stare. Eu am lăsat clubul, din ce-mi aduc aminte, cu o datorie sub trei milioane de euro, dintre care aproape jumătate din zona noastră, unde se putea discuta”, a spus Ionuț Negoiță la PRO TV.

Situația este foarte gravă. Administratorul judiciar a dezvăluit că datoriile clubului Dinamo sunt acum de aproximativ 8 milioane de euro.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe