EXCLUSIV

Ionuț Dolănescu, noutăţi despre Maria Ciobanu. Motivul pentru care îndrăgita cântăreaţă se întoarce în România. EXCLUSIV

Ana Maria Păsat 06.07.2022, 15:27

După ani petrecuți peste Ocean, Ionuț Dolănescu este tot mai aproape de a se stabili definitiv în țara sa natală. Fiul regretatului artist a acordat un interviu pentru impact.ro și a spus, printre altele, că a început lucrările de renovare a casei în care a trăit tatăl său, acolo unde intenționează să se mute cu familia, atunci când va fi gata. Toți cei trei copii ai săi studiază în România. El a dezvăluit motivul pentru care mama lui, Maria Ciobanu, se va întoarce din America.

Ionuț Dolănescu, lucrări costisitoare la casa în care a trăit tatăl lui

Ionuț Dolănescu, alături de întreaga sa familie, a petrecut cea mai mare parte a acestui an în România și nici nu intenționează să plece prea curând în America. Artistul a dezvăluit pentru impact.ro că după ani de așteptare a obținut autorizația de renovare a casei din Caimatei, unde a trăit tatăl său, iar lucrările de construcție sunt în toi. Acesta nu ne-a ascuns, totodată, că lucrările sunt extrem de costisitoare.

„Casa din Caimatei e în plină renovare. Fiind o zonă protejată, autorizația de construcție mi-a ieșit foarte greu. Vreau să mai fac o mansardă locuibilă, din podul existent. A trebuit să dăm totul jos până la cărămidă, să retencuim. Intenționăm să locuim acolo, când o vom termina, dar va mai dura cel puțin până la anul. E o lucrare mare și foarte costisitoare. E mai complicat, la prețurile de acum, mai ales că o renovăm de la zero”, ne-a declarat acesta.

Ionut Dolanescu, noutati despre Maria Ciobanu
Ion Dolanescu, Ionut Dolanescu si Maria Ciobanu

„Litoralul de la noi, mai scump ca-n Occident”

În prezent, Ionuț Dolănesu îmbină utilul cu plăcutul. Acesta se află cu soția și copiii pe litoral, profitând de faptul că are câteva cântări la mare.

„Suntem la mare acum, avem concerte peste tot în țară, suntem solicitați. Litoralul e aproape mai scump decât în Occident, nejustificat de scump”, a completat acesta.

O singură lună petrecută în America

Fiul regretatului artist, Ion Dolănescu, ne-a mai spus că în acest an a fost plecat în America doar în perioada martie-aprilie și că toți cei trei copii ai săi, care par să-i moștenească talentul artistic, sunt deja înscriși la instituțiile de învățământ din România:

„Numai în februarie – martie am fost plecat în America. În lunile ianuarie – aprilie am avut concerte în toată Diaspora, în Franța, Italia, Spania. La Valencia au fost peste o mie de spectatori.

După ani de zile, lumea e dornică să ne vadă. Am stat mai mult în România, copiii sunt acum aici la școală. Fata studiază vioara, la Colegiul de artă George Enescu. Ei sunt talentați, dar vom vedea dacă vor îmbrățișa o carieră, nu se știe ce  vor face în vremurile astea, dar noi îi pregătim”.

Vești bune despre Maria Ciobanu

În ceea ce o privește pe mama sa, marea artistă Maria Ciobanu, Ionuț Dolănescu ne-a mărturisit că aceasta se află în prezent în America, dar urmează să vină în România pentru a participa la o nuntă la care este invitată.

„Mama e în America, probabil în luna august va veni în țară, să fie prezentă la un eveniment din familie, la o nuntă în Sibiu. Nu mai cântă, dar mulțumim bunului Dumnezeu că la 85 de ani e sănătoasă, e lucidă”, a adăugat acesta.

Urmăriți Impact.ro și pe