Ionel Dancă, ex-PNL, anunță o revoltă socială din cauza prețurilor la energie: “Parcă ne-am întors în epoca Dragnea – Vâlcov – Teodorovici”

Gabriela del Pupo 13.01.2022, 12:54
Ionel Dancă, ex-PNL, anunță o revoltă socială din cauza prețurilor la energie: “Parcă ne-am întors în epoca Dragnea – Vâlcov – Teodorovici”

Ionel Dancă, ex-PNL, purtător de cuvânt al Partidului Forța Dreptei, acuză actuala coaliție că a adus România în pragul unei revolte sociale prin măsurile din ultimele luni. Acesta spune că majorarea salariilor și a pensiilor nu vor acoperi impactul scumpirilor din perioada următoare.

“Coaliția populiștilor de la PSD și a neputincioșilor PNL din Guvern”

Ionel Dancă îi acuză pe foștii colegi de partid că sprijină politicile PSD care au dus în trecut la scumpiri și creșterea inflației.

“Coaliția populiștilor de la PSD și a neputincioșilor PNL din Guvern, în doar două luni, a dus România in pragul unei revolte sociale iminente, provocată de creșterea explozivă a prețurilor la energie, care va fi urmată de o inflație galopanta la toate produsele și de creșterea dobânzilor și a ratelor bancare.

Acesta este modelul cunoscut de guvernare al PSD, pe care l-am mai văzut de atâtea ori în ultimii ani, si pe care PNL l-a îmbrățișat și-l sprijină cu maximă iresponsabilitate. PSD, ori de câte ori a guvernat, a produs inflație prin scumpiri în lanț la energie și utilități, urmate de creșterea dobânzilor și a ratelor bancare. Parcă ne-am întors în epoca Dragnea – Vâlcov – Teodorovici.” se arată într-o postare pe facebook.

„Nu-s parale!”
Ședință de Guvern la Palatul Victoria

“Cu o mână dau majorări iluzorii de salarii și pensii și cu alte zece iau prin inflație și scumpiri”

Acesta amintește și de declarația recentă a Ministrului Energiei, Virgil Popescu, în care acesta a recomandat românilor care primesc facturi mărite fără a se reflecta prețul în consumul de energie să nu plătească factura. Declarația a fost taxată și de președintele PNL, Florin Cîtu, iar ministrul a revenit afirmând că a dat doar nu exemplu și în astfel de cazuri ar trebui sesizat ANRE.

“Rețeta populist-inflaționistă a PSD este simplă: cu o mână dau majorări iluzorii de salarii și pensii și cu alte zece iau prin inflație și scumpirile care îi afectează cel mai mult tocmai pe cei cu venituri mai mici.

Răbdarea românilor este la limită si nu are cum să fie altfel cu un Premier care nu înțelege ce se întâmplă și cu un ministru al Energiei care habar n-are cum să rezolve problema, ba chiar le recomandă românilor, inconștient de-a dreptul, să nu plătească facturile majorate.”

Marcel Ciolacu a afirmat de curând că o soluție pentru prețurile tot mai crescute la energie ar putea-o reprezenta sesizarea CSAT pasând astfel responsabilitatea, mai crede parlamentarul.

Sursă Foto: zf.ro

“La rândul lor, cei care conduc Coaliția Scumpirilor aruncă bomba de la unul altul și dau cu stângul în dreptul.

Președinte figurativ PNL zice că nu e treaba lui și că nu-l găsește pe Ciolacu iar președintele PSD se spală pe mâini și aruncă bomba în curtea CSAT, la președintele Johannis care, la rândul său, mai face o demonstrație de inadecvare totală și face pledoaria luptei împotriva schimbărilor climatice într-o perioadă in care tocmai această politică europeană dusă la absurd este una dintre cauzele exploziei prețurilor la energie.

Soluții există și pot fi aplicate imediat dar trebuie să ai cu cine. Din păcate, pentru români, statul e guvernat de o combinație politică pe care nu și-au dorit-o și care nu este capabilă să ofere soluții reale la problemele românilor.”

 

Urmăriți Impact.ro și pe