Ion Țiriac şi-a dat demisia din funcția de președinte al FRT. Motivul pentru care a luat această decizie

Stan Filon 26.07.2021, 20:06
Ion Țiriac şi-a dat demisia din funcția de președinte al FRT. Motivul pentru care a luat această decizie

Veste proastă pentru fanii tenisului din România! Celebrul Ion Țiriac și-a dat demisia din fruntea Federației Române de Tenis. Anunțul a venit chiar luni dimineața, în timpul Adunării Generale a Federațueu Române de Tenis, când fostul tenismen s-a ridicat și a anunțat că demisionează.

Ion Țiriac şi-a dat demisia din funcția de președinte al FRT

Așadar, Ion Țiriac și-a dat demisia din fruntea Federației Române de Tenis și a tras un puternic semnal de alarmă. Celebrul fost tenismen a spus că trebuie făcut ceva urgent, pentru ca tenisul să nu dispară așa cum a dispărut gimnastica!

Ion Țiriac a spus că este nevoie urgentă de o reorganizare la FRT. “Îmi dau demisia, Federaţia Română de Tenis trebuie să se reorganizeze complet din toate punctele de vedere. Trebuie să aibă un Consiliu Director ceva, nişte angajaţi plătiţi, chiar plătiţi bine, ca să poată face ceva. Asta pentru ca tenisul să nu dispară cum am dispărut la gimnastică”, a declarat Ţirac.

Ion Tiriac si-a dat demisia din functia de presedinte al FRT
Ion Tiriac si-a dat demisia din functia de presedinte al FRT

”Să fie ce era profesorul meu de educaţie fizică şi sport”

Ion Țiriac a fost întrebat care ar trebui să fie profilul viitorului președinte al FRT. “Să fie dedicat, atâta tot. Dacă nu e dedicat, indiferent ce leafă are nu e suficient. Adică să fie ce era profesorul meu de educaţie fizică şi sport când eram la şcoală. Adică după ce se termina ora mai stătea încă 6 ore cu noi pentru cinci sporturi diferite.

Dar aici e un singur sport care are nişte moşteniri care ar trebuie, dacă se poate, întreţinute. Sigur, nu se poate cu banii care nu-i primeşte de la stat… nu e de conceput într-o ţară democratică, în care sunt legi, în care există justiţie, să ai o hotărâre judecătorească definitivă, irevocabilă şi executorie la cea mai înaltă entitate juridică din ţară şi Guvernul să nu o reprezinte… adică să nu-şi facă datoria”, a mai spus fostul tenismen, potrivit Agerpres.

Ion Ţiriac a fost ales, la 19 iunie 2019, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Tenis, cu 32 de voturi obţinute la Adunarea Generală Extraordinară de Alegeri a forului naţional. Chiar dacă a venit pentru o perioadă de numai șase luni de zile la conducerea FRT, el a rămas mai mult de doi ani. A avut ca obiectiv schimbarea statutului FRT şi clarificarea situaţiei fondurilor financiare de la MTS.