Ion Țiriac, planuri de zile mari în Germania. Investiţia ar fi una uriaşă

Badea Violeta, Ozana Mazilu 26.09.2021, 13:10
Ion Țiriac, planuri de zile mari în Germania. Investiţia ar fi una uriaşă

Ion Țiriac este unul dintre cei mai importanți oameni de afaceri din România. Fostul sportiv este la un pas de a da o lovitură în Germania. Această învestiție îi va rotunji semnificativ veniturile. Iată despre ce este vorba.

Ion Țiriac vrea să dea lovitura cu afacerea asta

Ion Țiriac, în vârstă de 82 de ani, a fost unul dintre cei mai mari jucători de tenis din lume, dar a demonstrat că se pricepe foarte bine și la afaceri. Fostul sportiv nu își asumă riscuri exagerate și gândește temeinic tot ceea ce face, iar deciziile pe care le ia se dovedesc a fi geniale și potrivite.

Ion Țiriac este o fire discretă și calculată, dar presa germană a aflat, într-un fel sau altul, despre planul spectaculos pe care-l pune la cale afacerisul. Conform publicației Merkur, fostul tenismen se pregătește să dea marea lovitură în Germania.

Este vorba despre reconstuirea arenei Olympiapark, parc olimpic ce a fost ridicat pentru Jocurile Olimpice de vară din anul 1972. Mai mult, afaceristul ar dori să mute turneul ATP/WTA 1.000 de la Madrid la Munchen. Fostul sportiv s-a arătat încântat de proiectul autorităților din Germania și nu exclude acestă variantă. De asemenea, Ion Țiriac este de părere că orașul Munchen ar putea avea un turneu de tenis asemănător cu Wimbledonul.

„Pentru mine, Munchen, cu Parcul Olimpic, ar fi locația perfectă. În nouă luni am putea avea un nou Wimbledon la Munchen. Marea întrebare este dacă există voință politică.

Dar toată lumea trebuie să știe un lucru: un astfel de turneu este profitabil”, a precizat Ion Țiriac, pentru sursa menționată mai sus.

Ion Tiriac detine turneul din Madrid
Ion Tiriac detine turneul din Madrid

Ion Țiriac deține turneul din Madrid

Deși planul germanilor sună promițător, orașul Munchen s-ar putea să mai aibă mult de așteptat. Recent, Ion Țiriac a ajuns la o nouă înțelegere cu primăria din Madrid pentru turneul pe care-l patronează. Afaceristul a semnat un nou contract cu autoritățile din Spania pentru organizarea turneului de tenis până în anul 2030.

Consiliul Municipal al Madridului a semnat actul oficial prin care prelungește organizarea unuia din cele mai mare turnee din Europa, la ceremonie fiind prezent primarul orașului, Jose Luis Martinez-Almeida, Feliciano Lopez, directorul Mutua Madrid Open, Manolo Santana, președintele de onoare și Gerard Tsobanian, președintele Madrid Trophy Promotion, potrivit celor de la Marca.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...