Ion Țiriac, ferm în privința divorțului Simonei Halep de Toni Iuruc: „Nu e corect să faci treaba asta”

Gabriel Peneș 16.09.2022, 11:01
Ion Țiriac, ferm în privința divorțului Simonei Halep de Toni Iuruc: „Nu e corect să faci treaba asta”

Ion Țiriac, ferm în privința divorțului Simonei Halep de Toni Iuruc. Miliardarul de 83 de ani a fost una dintre persoanele apropiate jucătoarei din Constanța de-a lungul carierei acesteia. Totuși, relația lor pare să se fi răcit, mai ales după ce românca a ales să mizeze 100% pe antrenorul Patrick Mouratoglou și colaboratorii acestuia. Ion Țiriac i-a oferit un sfat Simonei Halep, de care fostul lider mondial se pare că a ținut cont în ultima vreme.

Ion Țiriac, ferm în privința divorțului Simonei Halep de Toni Iuruc

Ion Țiriac, ferm în privința divorțului Simonei Halep de Toni Iuruc. Miliardarul român duce grija primei ediții a turneului WTA 125 Țiriac Foundation Trophy ce are loc în București, în această săptămână. El a avut surpriza neplăcută ca viitoarea sa noră, Sorana Cîrstea, una dintre atracțiile competiției, să fie eliminată încă din primul tur.

Despre divorțul Simonei Halep (30 de ani) de Toni Iuruc (43 de ani), Țiriac s-a pronunțat cu detașare, ca un om care nu mai are relații atât de strânse cu jucătoarea pe care a ajutat-o de multe ori de-a lungul carierei acesteia.

„N-am mai vorbit cu Simona de 4-5 luni, habar nu am unde e, nu știu ce face. Nu că nu mă interesează, dar ea are viața ei, exact cum Vilas (n.r.- Guillermo Vilas) a avut viața lui după 11 ani, cum Becker a avut viața lui după 12 ani (n.r. – foști lideri ATP cărora Țiriac le-a fost antrenor și manager). Fiecare are viața lui și un om care are viața asta și pentru multul ăsta mai bine nu îl deranjezi, pentru că nu e corect să faci treaba asta. Am avut puțină decență și mi-am văzut lungul nasului”, a declarat Ion Țiriac, conform digisport.ro.

„Nu e corect să faci treaba asta”

Totuși, se pare că opiniile lui Țiriac încă au impact asupra Simonei Halep. Omul de afaceri declarase, imediat după vestea divorțului acesteia, că ea ar trebui să fie mai deshisă faț0ă de fani și să împărtășească cu aceștia și lucrurile neplăcute din viața sa, nu doar veștile bune.

„Nu pot eu să-mi dau o părere despre ceva care un om face sau nu face când închide ușa. Un pic de respect ar trebui să aibă persoana publică, pentru că persoana publică are datoria să împartă în toate punctele de vedere numai binele, ca și în treburile în care nu-i convine pentru că de aceea e persoană publică. Treaba asta are și o graniță pe undeva, ar trebui atunci când închidem ușa să respectăm pe toată lumea”, a spus Țiriac.

Simona a luat aminte la spusele lui Țiriac și și-a anunțat fanii, pe 12 septembrie, că a făcut o operație la nas, în scop medical, dar și estetic. Joi, ea a explicat pe rețelele sociale, într-un lung mesaj, care au fost motivele deciziilor pe care le-a luat în 2022, fără a atinge și problema divorțului. Totodată, Simona Halep a anunțat că nu va mai juca tenis în 2022, având nevoie de recuperare după operație.

Jucătoarea a anunțat că nu mai revine pe teren în 2022

„Având probleme cu respirația de mulți ani, care s-au înrăutățit, am decis să urmez sfatul medicului și să fac operația necesară.

Nu am putut să o fac mai devreme pentru că nu am avut liberă o perioadă de trei luni pentru recuperare, pentru că tenisul a fost prioritatea în viața mea. Însă acum am simțit că e timpul potrivit să fac ceva pentru mine. De aceea am ales și operația estetică. Și pe aceea am vrut să o fac de multă vreme, pentru că nu îmi plăcea deloc nasul meu.

Am făcut-o și am rezolvat atât partea funcțională, cât și pe ea estetică. Sunt sigură că mulți mă înțelegeți.

Nu știu cât de lungă va fi perioada de recuperare, în acest moment nu mă gândesc la nimic altceva în afară de recuperare. Ceea ce este cert este că nu voi mai putea juca în acest an la niciun turneu.

Sezonul 2022 este încheiat pentru mine. 2022, ai fost un an interesant, plin de evenimente. Ne vedem pe teren, 2023. Încă simt că mai am multe de dat pe terenul de tenis și mai am obiective de îndeplinit”, a scris Simona Halep, printre altele, în postarea de pe Facebook și Instagram.

Simona Halep ocupă locul 9 WTA, deocamdată și 8 în ierarhia WTA Race, pentru calificarea la Turneul Campioanelor. Dar e clar că pentru ea acest sezon a încheiat, așa că o vom vedea jucând din nou, abia la începutul anului viitor.

Urmăriți Impact.ro și pe
Gabriel Peneș
- Născut în 1966, absolvent de Istorie, lucrez în presă din 1996       -    Redactor, playtech.ro, 23.06.2021 -       -     Redactor, playsport.ro, 16.01. 2021 - 03.06....